Ugrás a tartalomra
Alfa Romeo Giulia

Az Alfa Romeo Giulia 15 éven keresztül nyűgözte le a márka modellpalettáját

Miután az 1950-es évek közepén megalakult az olasz autógyártó, az Alfa Romeo, különböző formájú Guiletták épültek, és mint a sportos modellek nagy sorozatgyártója, az olasz cég mindent megtett annak érdekében, hogy erősítse pozícióját a domináns versenytárssal, a Fiattal szemben. Ennek fényében megkezdődött egy modern, szilárd, sportos autó fejlesztése, mely először 1962-ben gurult le a szalagról, Alfa Romeo Giulia néven. Az első, szedánként bemutatott modell 15 éven keresztül jelentette a márka arculatát, amely egyre inkább érzékelhetővé vált a szomszédos európai országok piacán.

Az Alfa Romeo Giulia az Alfisti által élvezi a klasszikus autók különleges státuszát

Az Alfa Romeo Giulia szedánja hamarosan nemzetközileg is elismert képviselője lett az olasz autóiparnak és a stílus előfutáraként a kialakításának köszönhető, hogy az 1970-es években valóban népszerűvé vált. A tervező megragadta az alkalmat és kiterjesztette a Giulia modellválasztékát, cupé és cabrio formájában. A Giulia szedánja az 1977-es évig a modellválasztékban maradt, ma pedig a klasszikus autók rajongóinak körében van sajátos helyzete az Alfa Romeónak. Sok Alfisti számára ““az”” Alfa maga a tökéletesség. A márkatulajdonos Fiat nem hagyta, hogy a történelmi hírnév kihasználatlan maradjon: a 2014/15-ös évben a csoport bejelentette, hogy bemutatja a Giulia új változatát, mely sportlimuzinnal és kombival szélesíti a jelenlegi modellválasztékot.

Az Alfa Romeo Giulia szedánok 1962 és 1977 között épültek

Míg a ferdehátú szedánok az 1960-as években családi autóként szolgáltak, a tervezők az Alfa Romeo Giulia szedánját fiatalabb hatású koncepcióra építették, melyet a markáns élek és a toronymagas szerkezet is jellemez. Alapvonásait három szakaszban változtatták meg 1962 és 1977 között, 1972 és 1974 között azonban szinte semmin sem változtattak. Az Alfa Romeo Giulia és Giulia Nuova agilis külsőt, két vagy négy kerek fényszórót és sok króm alkatrészt kapott, amelyek tökéletesen illeszkedtek a több mint egy tonnás szedán teljesítményéhez.

A sportos Alfa Romeo Giulia menetteljesítménye

Amellett, hogy a belépőszintű Alfa Romeo Giulia 1300 57 kW (78 LE) teljesítményre képes, az olaszok több, erősebb, 1,6 literes motorral rendelkező változatot is megépítettek, így a szedán végsebessége több, mint 160 km/h, nulláról 100-ra pedig alig több, mint 10 másodperc alatt gyorsul. Négy évvel az 1972-es ráncfelvarrást követően rövid időre bevezettek egy dízeles változatot, 40 kW (55 LE) teljesítménnyel.

Az Alfa Romeo Giulia Coupé és Cabrio

A szedán piaci bevezetésével a gyártó a Giulia nevet használta a többi, más formájú jármű esetében is. Így került 1963-ban piacra az Alfa Romeo GT Giulia Coupé mely Alfa Romeo GT vagy Giulia Sprint néven került kereskedelembe. A szedánnal szinte egyidőben az olaszok bevezették a kereskedelembe a coupét, mely technikailag kevés dologban hasonlított az Alfa Romeo Giuliához, mégis az Alfa Romeo Giulia Spider nevet kapta.