Ugrás a tartalomra
Karbantartási munkák miatt az AutoScout24 jelenleg csak korlátozott mértékben érhető el. Ez olyan funkciókat érint, mint például kapcsolatfelvétel az eladókkal, bejelentkezés vagy az Ön eladó járműveinek kezelése.
chevrolet-camaro-l-01.jpg

Chevrolet

A Buic és az Oldsmobile mellett a Chevrolet 1911 óta az amerikai autó óriás, a General Motors (GM) harmadik történelmi autómárkája. A Chevrolet ezáltal a legrégebbi autógyártók közé tartozik a világon, és a GM csoport egyik legnagyobb mennyiségben termelt márkája. Erős pozíciójának köszönhetően, a Chevrolet világszerte az értékesítési rangsor első tíz helyezettje közé tartozik - különösen az észak-amerikai piacon. Az ikonikus Corvette sportkocsi időközben önálló márkává vált, a Chevrolet pedig az 1970-es években megjelent az európai piacon is. A többségi részesedés 2005-ös megszerzése óta a dél-koreai gyártó, a Daewoo az amerikai gyártót Európában az egységes Chevrolet márkanév alatt képviseli, a kisautókon át az SUV modellekig minden saját európai termelés eredménye. A Chevrolet gyártó sajátosságai: valamennyi járműtípusra kínál LPG meghajtást és ezáltal úttörővé vált a környezetbarát és üzemanyag-hatékony autógáz-technológia fejlesztésében.

Európában a Chevrolet elkötelezte magát a takarékos meghajtás mellett

Míg a Chevrolet az Egyesült Államokban hagyományosan a nagy hengerűrtartalmú autók és a nagy pick-upok piacán képviseltette magát, a gyártó Detroitban kihasználta a dél-koreai Daewoo gyártóval való együttműködést, és megpróbálta létrehozni az európai ízlésnek megfelelő Chevrolet modelleket. A Daewoo alapú technológiával a Chevrolet a mikro- és isautók palettáján a Matiz és az Aveo modelleket kínálja. A Chevrolet Matiz EcoLogic, mintegy 796 ccm űrtartalommal és a 119 g/km CO2-kibocsátással az egyik legalacsonyabb adóteherrel sújtott gépkocsi Németországban. Az Aveo volt a Chevrolet első saját európai termelése, méghozzá a lengyel Chevrolat gyárban. A kompaktautók osztályában a Chevrolet bemutatta a Lacetti modellt, illetve a középosztály számára a Chevrolet Epica modelljét. A kisteherautók és a terepjárók szegmensében a Chevrolet a HHR sorozat és a Captiva modelljeit kínálta mind az Egyesült Államokban, mind a világ többi részén is. Minden tizedik európai vásárló a Chevrolet-t a gyárilag szerelt LPG-meghajtással rendelte, ami a Cehvrolet Matiz CO2 kibocsátását 111 g/km alá csökkentette.

A legendás Chevrolet Camarro újjászületése

A Chevrolet csúcsmodellje a Camaro sportkupé volt, melyet a gyártó 2009 óta kínál az 1969 és 2002 közt európai piacra gyártott autó remake-jeként. A legerősebb változatát Kanadában gyártották, így az új Chevrolet Camaro 6,2 literes V8-as motorja 315 kW (422 LE) teljesítményre képes, ami változatlanul minden idők klasszikus izomautója, a 20. század kezdete óta.

Louis Chevrolet autóversenyző hozta létre a hagyományos márkát

A svájci autóversenyző, Louis Chevrolet (1878-1941) és William C. Durant 1911-ben együtt hozták létre a Chevrolet Motor Car Company-t. Az első Chevrolet egy évvel készült el a detroiti üzemben. Ez egy hathengeres túraautó volt, melyet 1914-ben Classic Six Serie C modellként kínáltak a piacon, végsebessége pedig elérte a 105 km-t óránként. A szenvedélyes autóversenyző, Louis Chevrolet továbbra is nagy hangsúlyt helyezett a túraautó gyorsaságára és kényelmére, társa, Durant viszont látta, hogy a jövőben a Chevrolet modelljeit olcsóbb tömegmodellekként kell gyártani, így a konkurens Forddal együtt bemutatták az első T-modellt. Louis Chevrolet elhagyta a közös vállalkozást - ám sportos ambícióit nem felejtette el. A Corvette nemcsak egy sportkocsi, hanem 1953 óta a Chevrolet egyik legnagyobb értékesítési sikere a történelemben.