Ugrás a tartalomra
Karbantartási munkák miatt az AutoScout24 jelenleg csak korlátozott mértékben érhető el. Ez olyan funkciókat érint, mint például kapcsolatfelvétel az eladókkal, bejelentkezés vagy az Ön eladó járműveinek kezelése.
ford-banner-l-01.jpg

Ford Fusion

Ford Fusion áttekintés

Átfogó áttekintést talál az autóról Ford Fusion, beleértve a legfontosabb jellemzők részleteit, a motort, a felszerelést és egyéb hasznos információkat az autómodellről. Olvass tovább

Használt ettől:€ 300,-*
*Az elmúlt hónap legalacsonyabb ára az AutoScout24-en

"
A Ford Fusion modellje, mint a Ford autógyártó első egyterűje 2002-ben került piacra. E jármű koncepciója elsősorban a mindennapi élet gyakorlati hasznára összpontosított. Ez azt jelentette, hogy a mérnökök egy jó beosztású kisautót fejlesztettek magas üléselhelyezéssel és megnövelt tárolási lehetőségekkel. Alapjául a mérnökök a Ford Fiesta kisautó platformját vették. Erre építették a közel 1,5 méter magas karosszériát, mely tágas fejteret biztosított és közel négy méteres hossza elegendőnek bizonyult öt utas számára illetve egy közel 340 literes csomagtér is helyet kapott hátul. Köszönhetően a megnövekedett talajmagasságnak egy magasabb üléshelyzetet lehetett megvalósítani az utasok számára, így a Ford Fusion egy olyan térérzetet nyújt, mint egy kompakt egyterű. Az egyterűt a kölni Ford gyárban állították elő, ahonnan a Ford Fusion modelljeit a világ mintegy 50 országába exportálják.

A Ford Fusion 2005-ös ráncfelvarrása

Az egyetlen ötajtós Ford Fusion 2005-ben egy kis ráncfelvarrást kapott, melynek eredményeként elsősorban az irányjelzőket és a belső tér felszereltségét változtatták meg. A Ford egyterűje öt különböző felszereltségi szinttel érkezett, mint a Style, Trend, Elegance, Fusion Plus illetve a Fusion Calero a Cross Optik-kal, melyek öt különnböző motorral épültek.

A Ford Fusion benzines motorjai

Bevezető modellként egy 1,25 literes motor állt rendelkezésre, 55 kW (75 LE) teljesítménnyel és 6,4 literes Super (152 g/km CO2) átlagfogyasztással, és egy 1,4literes motor 59 kW (80 LE) teljesítménnyel, hasonló fogyasztási és kibocsátási értékekkel. A Ford Fusion legnagyobb benzines motorja 1,6 literes, 74 kw (100 LE) teljesítményű, mely ötfokozatú manuális sebességváltóval vagy egy négyfokozatú automata váltóval szerepel a programban. Ettől függően az átlagfogyasztása mintegy 6,6 liter Super 100 kilométeren, a CO2 kibocsátási értéke 157 g/km.

A dízelmotorok esetében a részecskeszűrő nem szabvány

A Ford Fusion dízeljét 1,4 literes motorral, 50 kW (68 LE) teljesítménnyel és egy 1,6 literes motorral 66 kW (90 LE) teljesítménnyel értékesítik. Átlagosan mindkét motor fogyasztása mintegy 4,5 liter üzemanyag 100 kilométeren. CO2 kibocsáátása pedig mintegy 120 g/km. A dízelmotorok ötfokozatú manuális váltóval működnek. A gyártó a részecskeszűrő a Ford Fusion modelljeinél nem alapkiépítés.

"