Ugrás a tartalomra
Karbantartási munkák miatt az AutoScout24 jelenleg csak korlátozott mértékben érhető el. Ez olyan funkciókat érint, mint például kapcsolatfelvétel az eladókkal, bejelentkezés vagy az Ön eladó járműveinek kezelése.
ford-kuga-l-01.jpg

Ford Kuga

Ford Kuga áttekintés

4,0
security
4,0
savings
4,5
value
4,5

Átfogó áttekintést talál az autóról Ford Kuga, beleértve a legfontosabb jellemzők részleteit, a motort, a felszerelést és egyéb hasznos információkat az autómodellről. Olvass tovább

Új ettől:€ 25 012,-*
Használt ettől:€ 3 000,-*
*Az elmúlt hónap legalacsonyabb ára az AutoScout24-en

A Forde Kuga névre hallgató nagyterű szedán és szabadidő autó (SUV) ötvözetét az amerikai gyártó Ford 2008-ban dobta piacra és az 1993-tól utakon futott Ford Maverick SUV egyenesági utódja. A crossoverek a Saarlouis-i Ford gyárban készülnek és célja, hogy az Észak-Amerikán kívüli piacokon, mint például Európában, erősítse a gyártó SUV termékkínálatát. Az USA-ban lezajlott SUV értékesítési krízis hatására döntött úgy az autógyártó, hogy felülvizsgálja SUV értékesítési termékstratégiáját, és egy Ford Explorernél takarékosabb alternatívával rukkol elő. A platform maradt a régi: a Ford C-Max bevált platformjára épül.

Dízeles elsőkerék- vagy összkerékmeghajtással

Az első Forda Kuga 2008-ban gurult le a gyártószalagokról és Európában kizárólag dízeles változatban kapható. A sorozatgyártású gépkocsit részecskeszűrővel felszerelt common-rail dízel hajtja, amely teljesítménye 100 kW (136 LE), amit a franciaPeugeot gyártóval közösen fejlesztettek ki és 2003-ban már tesztelve let az utakon a Ford C-Max szériában. A hatsebességes dízel járműveket elsőkerék- és összkerékmeghajtással szállítják. A gyártó adatai alapján a fogyasztás 6,1 liter 100 kilométeren, amelyhez 159 g/km kibocsátás társul. Az összkerékmeghajtású dízel Kuga 6,4 litert (169 g/km CO2) fogyaszt.

Az Kuga program keretében egy összkerékmeghajtású benzines változat gyártása is folyamatban van

A gyártási év végén a Ford motorgyártási részlege elkezdett a Kuga sorozat keretében is benzines változatot értékesíteni. A 2,5 liter hengerűrtartalmú modellek teljesítménye 147 kW (200 PS). Amíg a dízel változat 180 km/h végsebességgel rendelkezik, ami az osztályában tipikusnak számít, addíg a hozzávetőleg 1,6 tonnás beninzes kompakt SUV végsebessége eléri a 200 km/h-át. A benzines 8,2 mp alatt gyorsul százra. Normál üzemmódban az átlagfogyasztás 9,9 liter Super üzemeanyaggal (234 g/km CO2), automata sebességváltóval a fogyasztás 10,3 literre emelkedik közepes oktánszámú benzin használatakor (244 g/km CO2). A benzines Ford Kuga kizárólag összkerékmeghajtással kapható.

A Ford Kuga biztonsági funkciói

Az Euro törésteszten a Kuga maximálisan elérhető 5 csillagot kapott. A biztonságos terepi vagy országúti vezetést standard menetstabilizáló ASR kipörgésgátló és egy elektronikusan vezérelt aktív borulásvédelem segíti. Vontatási feladatok során fel lehet szerelni a Kugára egy utánfutó stabilizáló rendszert. Szintén helyett kapott a modellben egy abroncsnyomás-ellenőrző és fej-váll légzsákok mind az elöl, mind a hátul utazók biztonsága érdekében. Az ötszemélyes Ford Kuga csomagtere 410 literes. A lehajtható hátsó üléseknek köszönhtően a csomagtér akár 1400 literre is növelhtő.