Ugrás a tartalomra
Karbantartási munkák miatt az AutoScout24 jelenleg csak korlátozott mértékben érhető el. Ez olyan funkciókat érint, mint például kapcsolatfelvétel az eladókkal, bejelentkezés vagy az Ön eladó járműveinek kezelése.
honda-accord-l-01.jpg

Honda Accord

Honda Accord áttekintés

Átfogó áttekintést talál az autóról Honda Accord, beleértve a legfontosabb jellemzők részleteit, a motort, a felszerelést és egyéb hasznos információkat az autómodellről. Olvass tovább

Használt ettől:
*Az elmúlt hónap legalacsonyabb ára az AutoScout24-en

Magabiztos alapok

A cég fő irányvonalát adó motorbicikli- és autógyártástól eltekintve a Honda egy csónakmotorokat, ipari- és kerti gépeket, valamint robotokat is készítő multinacionális vállalat. Amikor a márka névadója, Soichiro Honda cége 1936-ban dugattyúgyűrűket kezdett el gyártani, a munka nem ment teljesen akadálymentesen, mert az alkatrészekhez szükséges öntvények sok esetben túlságosan törékenyre sikerültek. Azonban néhány, tanulással töltött év után elindult a sikeres gyártás és Honda vállalkozása végül beindult. Az üzlet pedig sikeresen beindult, olyannyira, hogy Honda 1945-ben eladta cégét a Toyotának - viszont továbbra is annak vezető tervezőjeként folytatta a munkát. Amikor pedig a cég által gyártott előző szériás motorokból nem maradt több, Soichiro egy saját motor fejlesztésébe kezdett. Az A-típusnak keresztelt 50 köbcentis motor volt az első, amit teljes egészében Honda készített. Ezt követően 1948-ban Takeo Fujisawával megalapították a Honda Motor Company-t, és még az alapítás évében legyártották és értékesíteni kezdték a 98 köbcentiméteres Dream típusú motorkerékpárt, mely rövid idő alatt nagy népszerűségre tett szert. A cég jó minőségű motorjainak és azok barátságos árfekvésének hála hamarosan a világ piacvezető motorkerékpár gyártójává vált. A vállalat már több mint 15 éve jó termelési mutatókkal és sikeresen működött, amikor a cég először kezdett személyautók gyártásába. A vállalat az utcai használatra tervezett, környezetkímélő járművekben látta a jövőt, és ez nagyon jó döntésnek bizonyult, mivel a nyolcvanas évekre már több millió autót értékesített a gyártó. 1989-ben fejlesztette ki a gyártó a mára a cég védjegyévé vált VTEC típusú erőforrást, mely egy gazdaságos, változó szelepvezérlésű motort volt. Az első Honda Accord 1976-ban gördült le a vállalat gyártósoráról, három-, majd négyajtós kivitelben, hangulatos és színvonalas belső térrel, valamint a Hondára jellemző minőségi motorokkal.

Úton a népszerűség felé

Az első széria után csupán öt évvel, 1981-ben már meg is született az Accord második generációja, mely háromajtós és limuzin kivitelben is elérhető volt. A típus érdekessége, hogy ez volt az első japán autó, melyet az Egyesült Államokban is gyártottak. Az modell már ekkor is pozitív visszhangot keltett kellemes belső terével, valamint gazdaságos és környezetkímélő motorválasztékával. Az 1985-ben gyártásra kerülő harmadik széria legérdekesebb pontja az alapvető újításokon és fejlesztéseken felül az Aerodeck típus, mely egy különleges háromajtós Accord, sportkombi karosszériával. Újabb öt év elteltével, az 1995-ben érkezett új generációt az új motorválaszték (benzines 1,8 literestől szintén benzines 2,2 literes erőforrásokig terjedt a lista) valamint a típus esetében először alkalmazott összkerék-kormányzás fémjelezte, továbbá készült kupé és Aerodeck kivitel is. A modell történetének érdekessége ezenfelül, hogy viszonylag gyakran történtek a generációfrissítések és ennek eredményeképp a 2008-tól a gyártó kínálatában szereplő, jelenleg is forgalomban lévő legújabb Accord már a nyolcadik szériába tartozik. Mindemellett - bár a legutolsó modell európai gyártása és értékesítése a közelmúltban befejeződött - az autó az öreg kontinensen limuzin és kombi változatban volt kapható és számos fontos újítással csábította a lehetséges vásárlókat. Akikből pedig akadt is szép számmal, mivel a kedvező árfekvésű, számtalan extrával kínált kényelmes autó legújabb változata is jelentős népszerűségre tett szert megjelenése után, ennek köszönhetően pedig a használtautó piacon is meglehetősen keresett modell vált az évek során az Accordból.

A legújabb Honda Accord és társai napjainkban

A 2008-ban debütált új széria számos újítással járult hozzá a modell sikeréhez, melyek közül kiemelkednek a fontos biztonságtechnikai elemek, például a sávtartó asszisztens és a követési távolságtartó automatika, melyek a modell mai árfekvéséhez képest igazi unikumnak számítanak. A jármű motorkínálat terén is tartogatott újdonságokat, mert az 1,4 literes benzinestől 2,2 literes dízeles erőforrásokig terjedő lista minden képviselője kiváló fogyasztással rendelkezett és némely változathoz elérhető volt az automata váltó is. Az autó belső terét sem érheti panasz, tekintve, hogy az Accord árkategóriájához képest gazdag alapfelszereltséggel rendelkezik és rendkívül jó minőségű és esztétikus belteret sikerült a Honda mérnökeinek az autóba álmodniuk. Az Elegance elnevezésű, alapfelszereltséggel kínált modellhez is jár például AUX és USB csatlakozófelület, ülésfűtés, esőszenzoros ablaktörlő, tempomat, valamint egyebek mellett kétzónás digitális klíma is. Nagy előnye még a típusnak, hogy mind a benzines, mind a dízeles motorral szerelt változatok igen gazdaságos működéssel kecsegtetnek, így nagyszerű ár-érték arányával a használtautó piacon is keresett Accord korrekt árával a jövőben is számottevő érdeklődésre tarthat számot. Azonban, mint sokoldalú középkategóriás autó, a Honda modelljének is komoly konkurenciával kell megbirkóznia a piacon, ahol például a Ford Mondeo, a Volkswagen Passat, vagy a valamivel magasabb árkategóriában kínált 3-as BMW, illetve az Audi A4-es is az alternatívák sorába tartozik, kiélezve a versenyt a szektorban. Azonban a legújabb, 2008-tól gyártott Honda Accord napjainkig sikeresen vette az akadályokat és a modellek növekvő használtpiaci népszerűsége a jövőben is bizakodásra adhat okot. Ezt a népszerűséget és a típus remek tulajdonságait alapul véve kijelenthető, hogy sokoldalú autó révén a modell egészen széles rétegeknek nyújthat jó megoldást, tekintve, hogy családi járműnek ugyanúgy megfelel, mint egy üzletember mindennapi társának.