Ugrás a tartalomra
Karbantartási munkák miatt az AutoScout24 jelenleg csak korlátozott mértékben érhető el. Ez olyan funkciókat érint, mint például kapcsolatfelvétel az eladókkal, bejelentkezés vagy az Ön eladó járműveinek kezelése.
opel-meriva-l-01.jpg

Opel Meriva

Opel Meriva áttekintés

Átfogó áttekintést talál az autóról Opel Meriva, beleértve a legfontosabb jellemzők részleteit, a motort, a felszerelést és egyéb hasznos információkat az autómodellről. Olvass tovább

Használt ettől:
*Az elmúlt hónap legalacsonyabb ára az AutoScout24-en

"A Meriva az Opel képviselője a kompakt egyterűek osztályában. Az első változat, a Meriva A modelljeit, 2003-tól 2009-ig gyártották. Ezt követően, 2010 után a Meriva B modelljeit gyártották a spanyolországi Saragossa Opel gyárban, csakúgy, mint elődjét. Mindkét egyterű öt férőhelyes, rugalmasan állítható beltérrel, mely benzines és dízeles változatban is elérhető. A Meriva A az Opel Corsa alapja, míg a Meriva B komponense az Astra H és a Zafira B modelljeinek. 2014-ben hozta nyilvánosságra az Opel a második generációs Meriva átdolgozott változatát. A közúti teszteken a Meriva különösen nagy hatást gyakorolt a funkcionális belső és a magas komfort által.

Karosszéria és beltér

Elődjéhez képest a Meriva Br hosszabb és szélesebb , de alacsonyabb. A maximális befogadóképessége 1410 literről 1500 literre nőtt. Talán a legszembetűnőbb különbség a két Meriva generáció közt az Opel Meriva B ellentétesen nyíló ajtói. Ez lehetővé teszi a szűk parkolóhelyeken a könnyű hozzáférést a beltérhez és például ütközéseknél megkönnyíti a gyerekek biztonsági övének kicsatolását. Mindkét Meriva generáció belső tere egy nagyon kényelmes kisbusznak is megfelel.

Különös erőssége a rugalmasan állítható és kényelmes ülések. A ""Kampány az egészséges Hátért"" nevű független egyesület a Meriva B modelljét nevezte meg az egyetlen járműnek az osztályban mely FlexSpace®-System, vagyis ""AGR"" rendszerrel épült, tehát ergonómikus ülőpozíciót biztosít. Így maximális tárolási kapacitás érhető el, anélkül, hogy az üléseket el kellene távolítani. Azt is lehetővé teszi ez a koncepció, hogy egy fogantyúval a hátsó ülésen két tágas helyet alakítsunk ki. A 2010-től gyártott modellek is fel vannak szerelve a FlexFix® kerékpár tartó rendszerrel. Ha nincs használatban, eltüntethető a hátsó lökhárítóban.

Üzemanyag- és motorváltozatok

Az első Meriva modell (2003-2010 közt) benzinesként érkezett hat féle változatban, dízel verzióban pedig 5 motorváltozatban. A legerősebb benzines 1,8 literes ecoTec motort kapott, melynek teljesítménye 125 LE, belépő modellje pedig 1,4 literes ecoFLEX motorral érkezett, 87 LE teljesítménnyel. A Meriva dízeles változata legalább 75 LE, 1-3 literes CDTI motorral kapható, illetve erősebb változatai is rendelkezésre álltak. Az üzemanyag fogyasztás a dízel motoroknál általában 5-5,4 liter közt van 100 kilométeren. A benzines motorok fogyasztása a 6,2-7,3 liter közt ingadozik. A Meriva B benzinesként turbófeltöltő nélkül kapható. A turbófeltöltő nélkül rendelkezésre áll egy 1,4 literes ecoFlex motor, mely 100 LE teljesítményre képes, a turbós verzió 140 lóerős. A 2014-es ráncfelvarrás után bemutatták a CDTI ecoFlex dízelmotoros verziót, mely 136 LE teljesítményt nyújt az utakon, illetve figyelemre méltóan alacsony az üzemanyag-fogyasztása, mindössze 4,4 liter 100 kilométeren. A rüsselsheimiek a Meriva modelljét manuális-és automata sebességváltóval is kínálják.

Felszereltség és biztonság

Az első Meriva modellek alapváltozata többek közt tartalmaz blokkolásgátló fékeket egy fékrásegítéses asszisztenssel, egy elektronikus stabilizáló programot, egy elektromos szervokormányt, valamint oldalsó és első légzsákokat is. A klímaberendezés egy kiegészítő lehetőség. Ez különben nem tartozik az alapváltozat (Selection) felszereltségéhez. Azonban a Meriva Edition modelljeinél már a felszereltséghez tartozik. Ezeknél a modelleknél a fedélzeti számítógép és a fordulatszám-szabályozó is felszereltséghez tartozik. Ahogy más modelleknél az Opel elhagyta a felhasználók által egyénileg választható egyedi kivitelezési lehetőséget. Az Opel Meriva felszereltségi vonalai első pillantásra:

  • Selection belépő modellként
  • Edition széles körű elektronikával és klíma berendezéssel
  • Drive különleges modell 16 colos könnyűfém keréktárcsával és krómozott ködlámpákkal
  • Innovation kiterjedt belső felszereltséggel és dizájn extrákkal, mint például az esőérzékelők
  • Color Edition kiválasztott szín variációkkal

"