Ugrás a tartalomra
Karbantartási munkák miatt az AutoScout24 jelenleg csak korlátozott mértékben érhető el. Ez olyan funkciókat érint, mint például kapcsolatfelvétel az eladókkal, bejelentkezés vagy az Ön eladó járműveinek kezelése.
opel-mokka-l-01.jpg

Opel Mokka

Opel Mokka áttekintés

4,7 (ratings)

Átfogó áttekintést talál az autóról Opel Mokka, beleértve a legfontosabb jellemzők részleteit, a motort, a felszerelést és egyéb hasznos információkat az autómodellről. Olvass tovább

Új ettől:
Használt ettől:
*Az elmúlt hónap legalacsonyabb ára az AutoScout24-en

Az észak-amerikai piacokat a General Motors (GM) autókonszern Chevrolet márkájú autói uralták, főleg az olyan klasszikusok, mint a Chevrolet Blazer, a sportcélú haszonjárművek (SUV) és a Pick-upok. Miután az SUV Európában is hatalmas népszerűségre tett szert, a GM csoport az 1990-es évek elején átvette a terepjárók forgalmazását, Európában pedig főként az Opel Fronterát kezdték el forgalmazni. A japán terepjárókon alapuló modell sokáig az egyetlen volt abban a kínálatban, melyet az Opel az off-road szegmensben kínált. Az első kompakt SUV végül a 2006-os évben készült el, melyet a dél-koreai piac indítására készítettek, ez Opel Antaraként gördült le a szalagról. Az ázsiai szakértelmet kihasználva az amerikaiak a következő években kezdtek el még kisebb SUV-okat fejleszteni, amelyek az SUV modellek palettáját még inkább lekerekítették. A legtöbb európai országban az új SUV-modell az Opel Mokka nevet kapta, és a 2012-es év végén vezették be a helyi piacokra.

Az Opel Mokka crossover koncepciója

A maga 4,30 méteres hosszával és 1,80 méteres szélességével a Mokka láthatóan tömörebb, mint az Opel Antara, melynek összsúlya felszereltségétől függően a két tonnát is elérheti. Összehasonlításképpen: az Opel Mokka alig 1,5 tonna össztömegű. A tervezők az Opel Mokka tervezésekor a crossover koncepció felé orientálódtak. Így az 1,65 méteres, viszonylag magasra épített Opel kompakt SUV-ja viszonylag dinamikusnak hat a rövid túlnyúlással és a terepjárók stíluselemeivel együtt. Ezek közé tartozik a tetőcsomagtartó, a különféle műanyag alkalmazások vagy az aláhajtásvédők elöl és hátul.

Az Opel Mokka összkerékmeghajtással is rendelhető

Az SUV és a kompakt szedán teljesítményével összhangban az Opel Mokka különféle meghajtással rendelkezik. A sorozatgyártott Mokkát hagyományos elsőkerék-meghajtással tervezték. Opcionális összkerékmeghajtás is rendelkezésre áll, amely biztosítja a felület és a vezetési helyzet közti optimális erőelosztást az elülső- és a hátsó tengelyen. Az összkerékmeghajtást az Opel Mokka nagyobb benzinmotorral és dízeles változatban kínálja.

Az Opel Mokka kompakt SUV benzin-és dízelmotorral

Az Opel Mokka 2012-ben benzinmotorral lépett piacra, két teljesítményfokozattal. Az elsőkerékmeghajtású modell 1,6 literes áramfejlesztővel működött, mellyel az Opel Mokka kapacitása 85 kW (115 LE) volt. Az átlagos fogyasztása 6,5 liter, a CO2 értéke pedig 153 g/km-nek felel meg. Az összkerékmeghajtás benzinmotoros verziója 1,4 literes turbómotorral kapható, melynek maximális teljesítménye 103 kW (140 PS) átlagos 6,3 literes fogyasztással (149 g/km CO2). A nagyobb motorok kombinált kézi hatfokozatú sebességváltóval kaphatóak. A dízelmotoros verziót a gyártó 1,7 literes common-rail rendszerrel tervezte, amely 96 kW (130 LE) teljesítményt biztosít az Opel Mokkának. Lehetőségektől függően a dízel is rendelhető különböző meghajtásrendszerrel, valamint kézi- és automata sebességváltóval. Az Opel Mokka kivételével az összes modellt felszerelték Start-Stop funkcióval is.