Ugrás a tartalomra
Karbantartási munkák miatt az AutoScout24 jelenleg csak korlátozott mértékben érhető el. Ez olyan funkciókat érint, mint például kapcsolatfelvétel az eladókkal, bejelentkezés vagy az Ön eladó járműveinek kezelése.
opel-signum-l-01.jpg

Opel Signum

Opel Signum áttekintés

Átfogó áttekintést talál az autóról Opel Signum, beleértve a legfontosabb jellemzők részleteit, a motort, a felszerelést és egyéb hasznos információkat az autómodellről. Olvass tovább

Használt ettől:
*Az elmúlt hónap legalacsonyabb ára az AutoScout24-en

Az Opel mindig is közismert és közkedvelt volt a tömegeknek szánt praktikus modelljei miatt, amelyek könnyen szervizelhetők, fenntartásuk olcsó, minőségük pedig ennek ellenére is a szó legpozitívabb értelmében német. A Signumnál pedig egy olyan rétegnek próbáltak meg kedvezni az Opel mérnökei, amelynek különösen fontos a kényelem és a megbízhatóság: családosok, figyelem, az Opel Signum lehet a tökéletes választás a hosszabb utakra a szeretteik társaságában!

Az Opel Signum eredetileg koncepcióautóként készült el még a 90-es évek végén, 1997-ben egész pontosan, mellyel a német gyár célja az Opel Omega felváltása volt a termékpalettán. Bár még 2001-ben nem nyerte el a Vectra C-re épülő modell a végső formáját, még ebben az évben bemutatták a németországi Frankfurt Motor Show-n és az olaszországi Bologna Motor Show-n is. Az Opel emberei biztosra mentek, és hosszas tervezgetés és alakítások után, két év múlva, 2003 februárjában kezdték el a gyártást az Opel rüsselsheimi üzemében, a Halle K170-ben. Az autót szinte kizárólag az európai kontinensen forgalmazták, kivételt képez ez alól az Egyesült Királyság, ahol Vauxhall Signum néven lett ismert ez az ötajtós családi álom. A Vectra Caravannál hosszabb tengelyből adódó méretek miatt a Signum sokkal több helyet tud kínálni a közismert autó kombiváltozatánál. A Signum az ár és a funkciók fényében valahol a közép- és a felsőközép kategória határán foglal helyet.

Belső terének kialakításakor szem előtt tartották az Opel mérnökei azt, hogy az utas egyszerre kaphasson egy limuzinéhoz hasonló komfortérzetet és élvezhesse egy kombi előnyeit. Előbbiről tanúskodnak hihetetlenül kényelmes ülései, amely az egyik legfontosabb szempont, ha a család komfortjáról van szó. További praktikus extrák is vannak az autóban, olyan apróságok, amelyek megmosolyogtatják az embert, és rögtön megszereti az autót. Ilyen például az opcionálisan rendelhető Travel Assistant – egy hűtőrekesz két asztalkával és üdítőtartóval, két szivargyújtóval és távirányítóval kiegészítve, amely a szintén felár ellenében kérhető Twin-Audio-rendszer irányításáról gondoskodik. A hátsó ülés közepén azonban nem a család legnagyobb tagja fog utazni, a Signia belső kialakítása miatt itt legfeljebb egy 1,75 méter magas személy fér el. Csomagtartója az ülések beállításától függően 365 litertől 550 literig terjedhet, de normál esetben nem kell félni attól, hogy valamit otthon kell hagyni helyszűke miatt.

A Signum a Vectra C-re nemcsak alapjaiban hasonlít, hanem a motorpalettáját is tőle kölcsönözte, az 1,4 literes, négyhengeres benzinmotort kivéve, amely nem elérhető a Signumnál. Ezen kívül van viszont hatféle benzinmotor, melyek 1800 köbcentitől egészen 3200 köbcentis hengerűrtartalomig terjednek. Lóerőkben ez 122 és 250 közötti számokat jelöl. A dízelmeghajtást kedvelőknek sem kell aggódniuk, az ő igényeik is ki lesznek elégítve: 1,9 és 3,0 literes motorokkal ők is egészen nagy teljesítményt tudnak kicsikarni a kocsiból, 100 lóerőtől akár 184-ig válogathatnak a katalógusból.

2004 márciusban a Signum egy kisebb átalakításon esett át, de az igazi facelift csak 2005 júniusában érkezett el: ekkor az Opel akkori imidzséhez igazította a Signum küllemét, így egy még dögösebb modell tudott létrejönni. Az új generáció eljöttével viszont egy réginek búcsút kellett inteni, ez pedig a 3,2-es hathengeres benzines motor volt. A 2,2-es benzines pedig kapott egy hatsebességes váltót, bár a szokványos ötsebességes váltóval is kérhető volt ez a modell. Az Opel Signum gyártását 5 eltelt év után, 2008 októberében hagyták abba, utódjának pedig helyette és a Vectra helyett az Insigniát szánta az Opel.

Csakis annak jöhet tehát szóba az Opel Signum, aki használtautó vásárlását tervezi, neki viszont nagyon jó választás lehet, hiszen az Opel Signum egy olyan családtag, amelyet mindenki könnyen fogad majd be a szívébe. Szakértői vélemények szerint egy tökéletes utazóautó, a futóműve nagyon kényelmes, beltere praktikus és szintén óriási pozitívumnak számít az Signumnál, hogy kíméli a pénztárcát az alacsony fenntartási költségei miatt. Felszereltségéhez mérten az ár-érték aránya tanítanivaló, érezhető az Opel-minőség minden egyes porcikájában. A 2005-ös nagy ráncfelvarrás utáni modell még tökéletesebb, még komfortosabb, még szebb, bár ezek egyértelműen drágábbak a régebbi modelleknél. A biztonságot is kiemelt faktorként kezelték az Opel mérnökei, a kornak megfelelően minden modern elővigyázatossági funkcióval felszerelték, mindenhol légzsákok vannak, tökéletes Opel fékek, jó elektronikák - ezeknek köszönhetően az Euro NCAP teszten négy csillagot ért el. Aki kicsit válogatósabb és minden lehetőséget meg akar nézni, mielőtt beleveti magát a használtautó piac mélyébe, annak érdemes körülnézni a konkurencia kínálatában. Az Opel Signum helyett jó alternatívát nyújthat például a Volvo V40, a Peugeot 607, a Renault Vel Satis, a Hyundai Sonata vagy a Ford Mondeo is. Ez a modell viszont garantáltan nem mellényúlás, nem hiába nevezték már többször a középkategória csúcsának.