Ugrás a tartalomra
Karbantartási munkák miatt az AutoScout24 jelenleg csak korlátozott mértékben érhető el. Ez olyan funkciókat érint, mint például kapcsolatfelvétel az eladókkal, bejelentkezés vagy az Ön eladó járműveinek kezelése.
audi-a5-l-01.jpg

Audi A5

Audi A5 áttekintés

Átfogó áttekintést talál az autóról Audi A5, beleértve a legfontosabb jellemzők részleteit, a motort, a felszerelést és egyéb hasznos információkat az autómodellről. Olvass tovább

Új ettől:
Használt ettől:
*Az elmúlt hónap legalacsonyabb ára az AutoScout24-en

"Amikor az ingolstadti Audi gyártó az 1980-as években piacra dobta az első kupé modelljét, még érezhetően nagy volt a hasonlóság a középkategóriás Audi 80 modellel az elnyújtott tetővonalnak és a platform méretéből adódóan. Viszont a célközönsége két modellnek ég és föld. Negyed évszázad alatt nagyot változott az Audi imázsa az autóiparban, és egy kupé amely sportos szedánként, kombiként és kabrióként is forgalmazható, sokat elárul a VW leányvállalat rugalmas termékpolitikájáról és a cég technológia, mérnöki színvonaláról. A sikernek köszönhetően, Audi A5-öt 2007-ben már független sorozatként kétajtós kupé változatban is forgalmazta, amit hamarosan követett a négyajtós és a kabrió.

Az Audi A5 először kabrió változatban jelent meg a piacokon

Jó tíz évvel az utolsó Audi kupé 1996-os gyártása óta, az Ingolstadtiak újra a kupé gyártás arénájába vetettték magukat. A középkategóriás Audi A4 platformját használták az új kupéhoz, de optikai és technikai részleteiben lényegesen eltért az Audi A5 a korábbi A4-től. Kezdetben a benzines változat volt a széria csúcsmodellje, amit a mérnökök 3,2 literes V6 motorral szereltek fel, amelynek a teljesítménye eléri a 195 kW-t (265 LE) és képes az Audi A5-öt hat másodperc alatt 100 km/h gyorsítani. Emellet két kisebb benzines motor is helyet kapott a kínálatban amelyek teljesítménye 118 kW (160 LE) és 155 kW (211 LE) között mozog.

Az Audi A5 mint szedán és kabrió

A második sorozat karosszéria ráncfelvarrása során az Audi A5 kabriót elektromosan visszahúzható szövettetővel szerelték fel. A gyártási programot kiegészítette egy négyajtós szedán, amely megtartotta ugyan kupé formáját, azonban négyajtós változatban került forgalomba és Audi A5 Sportback néven futott az utakon. A benzines motorok mellett az Audi 5-nél három különböző teljesítményű dízelmeghajtással is kapható. A belépő modellje az Audi A5-nek a két literes 125 kW (170 LE) teljesítményű motor. Ezen túlmenően, elérhető a 2,7 literes dízel 140 kW (190 LE) teljesítménnyel. A dízelváltozat csúcsmodellje a három literes Audi A5, amely maximálisan 176 kW (240 LE) teljesítmény leadására képes. Ez az Audi A5 modell hat másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra.

Az Audi S5 és Audi RS5 az Audi A5 sportváltozatai

Kis tételszámban az Audi A5 különböző szériáit, mint a kupét, kabriót és szedánt V8 motorokkal is gyártották. Ezen összkerékmeghajtásos Audi S5 sportmodellek teljesítménye elérte a 260 kW-t (354 PE) és 5 mp alatt gyorsulnak 100-ra. Az Audi RS5 kupé csúcskategóriás programot kibővítették 2010-ben egy V8-as 331 kW (450 LE) teljesítményű motorral. A gyorsulási idő ennél már 4,6 másodperc.

"