Ugrás a tartalomra
Karbantartási munkák miatt az AutoScout24 jelenleg csak korlátozott mértékben érhető el. Ez olyan funkciókat érint, mint például kapcsolatfelvétel az eladókkal, bejelentkezés vagy az Ön eladó járműveinek kezelése.
audi-a7-l-01.jpg

Audi A7

Audi A7 áttekintés

Átfogó áttekintést talál az autóról Audi A7, beleértve a legfontosabb jellemzők részleteit, a motort, a felszerelést és egyéb hasznos információkat az autómodellről. Olvass tovább

Új ettől:
Használt ettől:
*Az elmúlt hónap legalacsonyabb ára az AutoScout24-en

" Az Audi A7 Sportback különleges helyet foglal el az ingolstadti német prémium autógyártó termékpalettájában. A négyajtós kupé ugyanis sok más Audi modellel egyetemben egy már létező sorozatgyártott modell alapján készült és a jelenlegi Audi A7 Sportback a 2009-es Detroit Motor Show-n bemutatott koncepcióautó formavilágára támaszkodik. 2010 júliusában lett az Audi A7 Sportback a müncheni Pinakothek der Moderne múzeumban először bemutatva a nagyérdeműnek. A német Közlekedési Hivatal is használja a felsőkategóriás modellt. És jól is teszi: a tágas kupé limuzinokhoz illő felszereltsége, az erőteljes motorok széles választéka , az elegánsan sportos külső dizájn és a magas hozzáadott értékű belső tér rengeteg elektronikus kényelmi funkcióval gondoskodik a luxus élményről. A közvetlen piaci konkurenciája a Mercedes Benz CLS osztálya és a BMW 6-os Gran Coupé-ja. A saját gyártású modellpalettán listán az Audi A7 Sportback egy szinttel lejjebb helyezkedik el az Audi A8 csúcsmodelljéhez képest.

Az Audi A7 Sportback karosszériája

A 4,97 méter hosszú, 1,91 méter szélességű és 1,42 méter magasságú karosszéria az Audi-A6 platformján nyugszik és az „Audi Sportback Concept“ tanulmány ihlette. A tervezők nagyban támaszkodtak az Audi A7-nél az 1969-es Audi 100 Coupé S von 1969 formavilágára is. Az Audi A7 különlegessége a hátsó spoiler, ami 130 km/h feletti sebességnél automatikusan kinyílik és 80 km/h alatt újra lezárul így biztosítva az életbevágóan fontos leszorítóerőt nagyobb sebességnél. A jármű közegellenállás tényezője 0,28. A xenon fényszórók és a LED hátsó lámpák 2010 és 2014 között készültek sorozatban. 2014 május – napra pontosan három évre a piaci bevezetéstől – az Audi bemutatta az A7-es felújított változatát. A módosított változat szűkebb fényszórókat, módosított lökhárítókat és szélesebb hűtőmaszkot kapott. A jármű hátsó részén megváltozott a lökhárító dizájnja és a lámpák formavilága is más. A hátsó lámpa az új modelltől kezdve alapkivitelben úgynevezett dinamikus világítással van ellátva valamint a kipufogóvégek négyszögletesek az előző modell kerek kialakítása helyett. Az Audi a meghajtáson is sokat dolgozott és az új változat teljesítmény erősebb.

Az Audi A7 Sportback felszereltsége

Ez az első alkalom, hogy az Audi A7 választható head-up kijelzőt kínál, amellyel a sebesség és navigáció kivetítése válik lehetővé a szélvédőn. A sorozatgyártásnál egy 6,5-es Zoll monitor van beépítve, amin egyben az indítás is elvégezhető a műszerfal gombjának megnyomása helyett. Egy UMTS modul segítségével Google Earth képeket és információkat követhetünk figyelemmel a fedélzeti monitoron navigációnk során. A WLAN hotspoton keresztül a gépjármű belső terében az utasok utazás közben tudnak a laptopjukon vagy tabletjükön szörfölni. A belső tér dekorációja drága, minőségi anyagokból készült. Plusszpontja az Audi A7 modellnek, hogy annak ellenére hogy kupéról beszélünk, a modell nagyvonalú helykínálattal rendelkezik és bőven van hely a lábaknak, továbbá a 535 literes csomagtér elektromosan nyíló csomagtérajtóval lett felszerelve.

Az Audi A7 Sportback motorjai

Az Audi az A7 Sportback esetében széles választékban kínál benzines és dízelmotorokat:

  • A 2,8 literes FSI (2014-ig gyártva) 150kW (204 LE) teljesítményre képes és 280 Nm forgatónyomatékkal rendelkezik. A végsebessége 235 km/h. A motor fogyasztása 8,0 liter 100 km-en
  • Egyértelműen erőteljesebb meghajtás a 3,0 literes TFSI 220kW teljesítménnyel (gyártási idő: 2010-2012 között). A 440 Nm forgatónyomaték mellett 5,6 mp alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra.

A dízelmotor szegmensben példaként a következő változatok érhetők el:

  • 3,0 literes TDI 150kW teljesítménnyel melynek forgatónyomatéka 400 Nm (gyártási év: 2010-2014 között). Az elsőkerékmeghatásó motor fogyasztása különösen jó tulajdonságokkal rendelkezik: a fokozatmentes automata váltóval megtámogatott Multitronic segítségével az Audi A7 5,3 literes fogyasztással 100 kilométeren normális körülmények között simán felveszi a versenyt a négyhengeres konkurenciával.
  • Egyes erősebb motorok közül kiemelendő a 3,0 literes TDI quattro összkerékmeghajtással és 7-sebességes duál tengelykapcsolós S-tronic sebességváltóval (2014 gyártva). 180kW teljesítmény 500 Nm forgatónyomtékal párosul és 6,3 mp alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/h-ra és a szabályozott végsebessége 250 km/h. A jó teljesítménye ellenére se fogyaszt sokat, 6 litert 100 kilométeren.

"