Ugrás a tartalomra
Karbantartási munkák miatt az AutoScout24 jelenleg csak korlátozott mértékben érhető el. Ez olyan funkciókat érint, mint például kapcsolatfelvétel az eladókkal, bejelentkezés vagy az Ön eladó járműveinek kezelése.
audi-q7-l-01.jpg

Audi Q7

Audi Q7 áttekintés

Átfogó áttekintést talál az autóról Audi Q7, beleértve a legfontosabb jellemzők részleteit, a motort, a felszerelést és egyéb hasznos információkat az autómodellről. Olvass tovább

Új ettől:
Használt ettől:
*Az elmúlt hónap legalacsonyabb ára az AutoScout24-en

Az Audi az egyik legrégebbi autómárka, amely négy márka összeolvadásából jött létre 1932-ben (Audi, DKW, Wanderer és Horsch) - a cég akkori neve Auto Union AG volt, ezt a négy karikából álló lógó is jelzi. A modern Audi története igazából az 1960-as években kezdődött, amikor is az Auto Uniont felvásárolta a Volkswagen. A mostani Audi arculata a korábban összeolvadt Volkswagen és Auto Union valamint az NSU Motorenwerke találkozásából jött létre 1969-ben, amikor kijött az Audi F103 széria. Az Audi neve külön nyelvi érdekesség, hisz a márka neve az alapító August Horch családnevének latin fordításából ered, ami németül annyit jelent, mint “hallani”, amely latin fordításban "audi"-t jelent. Az 1991-es évektől kezdve az Audi elkezdte gyártani a négy- és öthengeres Audi 90-et, Audi 100-at és Audi V8-at, s bár az öthengeres motor hatalmas sikernek örvendett, mégis kissé túlságosan eltért a megcélzott piactól. Nem sokkal később az öthengeres motor további használati lehetőségét elvetették, viszont a turbófeltöltésű motor maradt, így például a Sport Quattro és a későbbi Audi Coupé modellekkel megkezdődött a magas teljesítményű autók sikere. Az első generációs Audi Q7 egy átalakitott Volkswagen Group PL71 platformot használt. Az Audi Pike Peak quattro autó koncepció vázolta fel először a modellt, amely szerint a Q7 közúti használatra szánt autó, és nem terepjáró. Egy ausztráliai tesztvezetésen például tökéletesen megfelelt egy soft-roader típusnak. De említsük meg az első generációs Q7 motort is, ami egy 3,6 literes VR6-os benzinmotor, amely 280 lóerővel bír, hatsebességes váltóval.

Tulajdonságok

Az Audi Q7 az első SUV modell, amit elsősorban közúti használatra gyártottak még 2006-ban, ezt követte a második SUV model Q5 2009-ben, a harmadik 2011-ben következett Q5 néven. Az első generációs Q7 modellben megtalálható az Audi Music Interface (AMI), amely segítségével egy iPodról vagy hasonló MP3-ról zene játszható a rendszeren keresztül. Egy másik innovatív újítás, ami megtalálható az Audi Q7-ben, a holttérmonitor, amely az autó hátuljára felszerelve érzékeli, ha autó tartózkodik a hátunk mögött vagy mellettünk. A design nem nagyon változott az évek során, megmaradt a SUV-ra jellemző kerek forma. Viszont egy-egy prototípusnál történtek kisebb változtatások a belső design-ban, mint például a Q7 V12 TDI modellnél, amit a 2008-as Motor Show-n mutattak be Genevában. Ennél a modellnél az inspirációt a yachtok adták, ami fehér belső burkolatot és fa dekorációt jelentett. 2010-ben mutatták be a megújúlt Q7 modellt, amely jelentős változtatásokon ment keresztül: új elülső és hátsó beépített LED lámpák kerültek az autóra, a kerekek új design-t kaptak, az autó négy új színben volt kapható, megújúlt első- és hátsó karosszériával pompázott és króm betétekkel látták el. A belső tér is megváltozott, ami új műszerfalban, új bőr ülésben, nyugtató ajtólámpákban és egy harmadik generációs Multimédia Felületben (MMI) nyilvánult meg. A külső megújulással együtt járt a motor megújítása is, ami egy 3.0 TDI dízel működéses motort jelentett, csökkentett szén-dioxid kibocsátással (234 g/km). A 2011-ben megjelent Q7-en ugyancsak változások történtek: nyolcas sebességváltó és opcionális LED világítás került az autóba, a szén-dioxid értéke pedig lecsökkent 195 g/km-re. Ezen kívül további fémes színek kerültek a palettára. Az új motorok 2.3.0 kompresszorosak lettek, ami a 272 lóerőben nyilvánul meg. Mivel az elmúlt évek során az Audi Q7 SUV rengeteget változott, mind újan, mind használtan megéri megszerezni, ha az a cél, hogy egy olyan autó gazdája legyünk, amely jól bírja az utakat, szép a design-ja és gazdaságosan is működik.

Hasonló modellek a piacon

Az Audi Q7 egy SUV (szabadidőautó) típus, amelyet 2005-ben, a frankfurti Motor Show-n mutattak be, gyártására pedig 2005 őszén, a szlovákiai Volkswagen Bratislava üzemben került sor. A Q7 az Audi első SUV szériája, a második modellt, a Q5-t 2009-ben kezdték el gyártani, a harmadik modellt, a Q3-at pedig 2011-ben gyártották le. Az Audi Q7 2005-től kezdve évről évre új modelleket szolgáltatott, kisebb-nagyobb változtatásokkal, formabontó megoldásokkal, amelyeknek köszönhetően a márka trendközelben marad és képes felemelkedni a vásárlói igényekhez. Az Audi Q7 motorja és teljesítménye egyenesarányosan változik a külső változtatásokkal, figyelembe véve a szén-dioxid koncentrációt és értéket. Ami a konkurens márkákat illeti, a Porsche Cayenne nagy ellenfelet jelent az Audi Q7 számára. A Porsche Cayenne ugyanúgy nagy élményt szerez az utasainak, azoknak, akik szeretik az izgalmas utakat és a sebességet. Az utasszámban azonban alulmarad a Audi Q7-el szemben, mivel az utóbbiba 7 ember fér be, a Porsche Cayenne viszont csak 5 férőhelyes. A Porsche Cayenne-ben az Audi Q7-tel ellentétben nincs harmadik üléssor, és a második ülés is keskeny, ez ugyanúgy negatív pont az Q7-nél is, hisz annyira nem praktikus a harmadik üléssor. Külső méretekben viszont az Audi Q7 vezet, hisz amíg az 199,6 hüvelyk hosszú, a Porsche Cayenne esetében 191,2 hüvelyk a hosszúság. A leírtak alapján kitűnik, hogy az Audi Q7 egy strapabíró, gazdaságos autó, amelyet érdemes használtan is megvásárolni, ha egy soküléses, kényelmes és izgalmas autóra vágyunk.