Ugrás a tartalomra
Karbantartási munkák miatt az AutoScout24 jelenleg csak korlátozott mértékben érhető el. Ez olyan funkciókat érint, mint például kapcsolatfelvétel az eladókkal, bejelentkezés vagy az Ön eladó járműveinek kezelése.
dacia-dokker-l-01.jpg

Dacia Dokker

Dacia Dokker áttekintés

4,7 (ratings)

Átfogó áttekintést talál az autóról Dacia Dokker, beleértve a legfontosabb jellemzők részleteit, a motort, a felszerelést és egyéb hasznos információkat az autómodellről. Olvass tovább

Használt ettől:
*Az elmúlt hónap legalacsonyabb ára az AutoScout24-en

A futóművek, egyterűek és szabadidős autók fejlesztése során a francia autógyártó gyakran vezető szerepet játszott. Ezt a hagyományt követte a Renault-csoport is, illetve annak román leányvállalata a Dacia, mely 2006-ban a Dacia Logan MCV modelljével a szedán sorozatban képviseltette magát, miután aDacia Logan kombiként is bemutatkozott. A modell kétélű ferdehátú változatát különböző felszereltséggel személygépkocsiként és haszongépjárműként kínálták, és megnyitotta a románok számára a lehetőséget, hogy bővítse pozícióját járműveivel mind a magánjellegű mind a kereskedelmi felhasználásban. 2012-ben megkezdődött az egyterű Dacia Lodgy gyártása, mellyel megalapozták a szabadidős járművek fejlesztését, melynek eredményeként 2012-ben kereskedelembe került 2012-ben a Dacia Dokker.

Dacia Dokker magán és kereskedelmi használatra

A gyártó Dacia Dokker modelljének személygépkocsi változata 4,36 méter hosszú és jó 1,75 méter széles változata két különböző karosszériával érkezett. A felszereltségi csomagtól függően a kombi hátsó üléséhez való hozzáférést egy vagy két tolóajtóval oldották meg. Ötajtósként a Dacia Dokker csomagtere 800 literes térfogattal állt rendelkezésre. Kétüléses kisteherautóként a Dacia Dokker, 1,57 méteres hosszával nagyjából 3000 lliteres csomagtérrel állt rendelkezésre. Míg a Dacia Dokker személygépkocsiként egy tipikus szabadidős tevékenységre alkalmas jármű volt, a románok a haszongépjárművet a jobb rakodási kényelem érdekében egy asszimetrikusan nyíló kétrészes hátsó ajtóval oldották meg. Így a teherautó rakodása nagyjából egy méter szélességben volt elérhető.Ezen túlmenően a rakodási magasság 57 centimétere a könnyebb be-és kirakodást könnyítette meg, ez pedig a kereskedelmi használatban nagyon jól jött.

A Dacia Dokker benzines motorjai 115 lóerősek

Több hónappal a piaci bevezetés után 2012-ben a négyhengeres Dacia Dokker modelljeit benzines motorral 2 teljesítmény osztályban és két dízeles verzióban is gyártották, minden változatában ötsebességes kézi sebességváltóval. Belépő modellje 1,6 literes benzines motorral működött, mely a szabadidőautó számára legfeljebb 61 kW (83 LE) teljesítményt biztosított. Ezzel a marokkói Renault gyár szabadidős autójának végsebessége elérte a 160 km/h-t. Ezen túlmenően a gyártó a Dokker modelljét 2013-tól kezdve egy modern benzines motorral építette, közvetlen befecskendezéssel.A motor 1,2 literes hengerűrtartalma 85 kW (115 LE) teljesítményre volt képes.

A Dacia Dokker modellekben Renault dízelmotorok dolgoznak

Dízelesként az elsőkerék meghajtású Dacia Dokker legkisebb verziója a Renault-tól származó motorral működik, melynek teljesítménye 55 kW (75 LE). Az erősebb dízel 1,5 literes hengerűrtartalmú és a Dacia Dokker modellje 66 kW (90 LE) teljessítményre képes általa. Ez elég volt a mintegy 160 km/h végsebesség elérésére. Átlagos fogyasztását a tervezők 4,5 literre szabályozták 100 kilométeren. Ez megfelelt CO2 kibocsátásának, mely mindössze 118 g/km. A Dacia Dokker minden kínált motorja, melyet román szabadidős járműként bevezettek a piacra, megfelel a szennyezőanyag-kibocsátási Euro 5 szabványoknak.