Ugrás a tartalomra
Karbantartási munkák miatt az AutoScout24 jelenleg csak korlátozott mértékben érhető el. Ez olyan funkciókat érint, mint például kapcsolatfelvétel az eladókkal, bejelentkezés vagy az Ön eladó járműveinek kezelése.
ford-transit-l-01.jpg

Ford Transit

A Ford Transit számos kombinációjával az egyik legkeresettebb jármű Európában a kisbuszok és szabadidő autók kategóriájában. És ez így van a gyártás 1953-as megkezdése óta. Németországban a regisztrációs statisztikák alapján rendszeresen a fő versenytársa, a VW Transporter mögött helyezkedik el a megtisztelő második helyen. Ellentétben azonban a VW-Bulli modelljével, a Ford Transit sosem tartozott azon autók közé, melyek felkeltették volna az érzelmeket. Bár az első Ford FK 1000 modell az első generáció termelési ciklusának végén, 1965-ben rendkívül hasonlított a kör alakú fényszóróival a VW Transporter modelljéhez, a nyilvánosság előtt sosem tett szert népszerűségre. Mellesleg a hasonlóság nem volt véletlen, mivel az első Ford Transit modellt nagyrészt Alfred Haesner tervezte, aki korábban Wolfsburgban a VW Transporter modellt fejlesztette.

A Ford Transit nagyobb pontszámot ért el a rakodási területet illetően

A Ford Taunus a legjobb példa arra, hogy a járművek eladása a maga kategóriájában nem az érzelmek hatására történik. A Ford Transit különösen jól teljesített a wolfsburgi fő versenytárs mellett, ugyanis társítani tudta a hasznos tér kezdeti 1000 kg-ját 1965 kg-ra, össztömege elérte a 3,25 tonnát és ezáltal páratlan nagy rakodási területet biztosított, így pedig különösen a jármű nagy gyakorlati értéke volt érzékelhető.

A Ford Transit modelljét három hajtóművel kínálják

Ezt a versenyelőnyt a Ford gyártója hat generáción keresztül folyamatosan beépítette a Ford Transit modellekbe. 1965-ben a Ford tervezői a Transit modelljét számos standard változathoz igazították, tehát elérhető volt furgon, kisbusz és platós változatban is. A széles termékskála folyamatos sikert hozott a Ford Transit számára, ez pedig döntő fontosságú volt. A Ford Transit variálhatóságát biztosítja az is, hogy ez az egyetlen jármű Európában, mely opcionálisan kapható első- vagy hátsókerék-meghajtással is, 2007 óta pedig összkerékmeghajtással is. A Ford Transit 2005 óta a török Ford gyárban és jobbkormányosként az angliai Southampton városában készül.

A különböző változatok teszik a Ford Transit modelljét sokoldalú járművé

A modellváltozatok nagy kínálata teszi a Ford Transitot sokoldalúan felhasználható járművé a kereskedelemben és a szabadidőben egyaránt. A gyártó a következő modelleket kínálja a programon belül:

  • Ford Transit teherkocsi: a klasszikus Ford Transit kisteherautóként három különböző hosszúsággal és tetőmagassággal kínálja modelljeit. A változattól függően változik a raktér is: 5,8-7,7 köbméter közt ingadozik, amely képes befogadni akár három Euro raklapot is, teherbírása pedig 890-1555 kg. A Ford Transit Sport furgon változata 103 kW (140 LE) teljesítményű, dízelmotoros és dinamikus 18 colos könnyűfém keréktárcsával kapható. * Ford Transit személyszállító: a Ford Transit kisbusz változata három üléssorral kapható és befogadóképessége legfeljebb 9 ember, a mintegy 5,6 méter hosszú minibusz maximum 14 fő befogadására képes, autóbuszként pedig kapacitása legfeljebb 17 fő, csakúgy, mint a Tourneo esetében, amely exluzív belsővel, nyolc vagy kilenc utas számára kínál ülőhelyet. * Ford Transit Kombi: a Ford Transit Connect egy jármű teherautó elismervénnyel, amely a dízelmotorok 55 kW (75 LE) - 81 kW (110 LE) sebességével teszi teljessé a kisteherautók termékpalettáját. A Ford Transit Connect rövid tengelytávval, hosszú tengelytávval és magas tetős változatban is elérhető. * Ford Transit alváza: a különböző konstrukciókhoz való akalmazkodással a Ford elérte, hogy a Transit alváz akár öt utas számára is helyet adjon, mindezt pedig szimpla vagy dupla kabin kapacitásával. A keret hossza 2,88 - 4,08 méter, az alváz teherbíróképessége pedig 1589 kg-tól a megengedett maximális 3300 kg-ig terjed. * Ford Transit speciális ipari modell: a Ford Transit Express Line által a gyártó speciális magas tetős modelleket kínál a logisztikai szektor számára, mely közel két méter belmagassággal nagyobb tárgyak szállítására is alkalmas. A Ford Transit Service Line fel van szerelve polcrendszerrel is, melyben fel lehet állítani mobil műhelyet vagy anyagtárolót is. * Ford Transit szabadidős modellek: magasított tetejével a Ford Transit kapható Tourneo Connect változatban is, mely nagy sikert arat a családok körében a szabadidős tevékenységeket illetően. A Ford Transit Euroline szabadidős változata akár három üléssorban hét utas számára is helyet tud biztosítani, illetve átalakítható fekvő felületté is. A Ford Transit Nugget teljesen felszerelt lakókocsijában két méter fekvőfelület is rendelkezésre áll, és elérhető magasított vagy legördülő tetővel is. Egyéb lakóautó összeállítások is megvalósíthatók a Ford Transit alváza alapján, létraszerű alvázzal vagy lapos alvázzal egyaránt.