Ugrás a tartalomra
Karbantartási munkák miatt az AutoScout24 jelenleg csak korlátozott mértékben érhető el. Ez olyan funkciókat érint, mint például kapcsolatfelvétel az eladókkal, bejelentkezés vagy az Ön eladó járműveinek kezelése.
nissan-qashqai-l-01.jpg

Nissan Qashqai

Nissan Qashqai áttekintés

4,7 (ratings)

Átfogó áttekintést talál az autóról Nissan Qashqai, beleértve a legfontosabb jellemzők részleteit, a motort, a felszerelést és egyéb hasznos információkat az autómodellről. Olvass tovább

Új ettől:
Használt ettől:
*Az elmúlt hónap legalacsonyabb ára az AutoScout24-en

A Nissan Qashqai mintegy fél évvel a Párizsi Autószalonon való bemutatása után jelent meg a német piacon. A modell valamféle kapcsolatot alkot a Nissan TiidaNissan X-Trail között. A Qashqai név eredetileg a türkmén Kaschgai nomád törzstől származik, és az ötajtós kompakt-SUV terepjáró jellege is innen ered. A Nissan Motor Manufacturing üzem szalagjáról gurult le az autó Washingtonban. Két évvel bevezetése után jött a rá hasonlító első generációs Mercedes-Benz A osztályú autó, mely a Qashqai hosszított változata, az ún. Qashqai+2. Meg kell említeni a vizuális ráncfelvarrást 2010 tavaszán, melynek köszönhetően végre egymáshoz igazították a fényszórókat, a hátsó lámpákat és a hűtőrácsot, így létrejött a jelenlegi ""családi jellegű"" Nissan.

Ezt nyújtja a Nissan Qashqai

A Nissan Qashqai benzines változata kétféle motorral kapható: a ráncfelvarrás előtti 1,6 literes, négyhengeres autó kissé módosult a ráncfelvarrás során, így a nyomatéka 158 Nm, ezenkívül fogyasztása 0,6 literre módosult 100 km-en, és a szennyezőanyag-kibocsátás kilométerenként 10g-mal csökkent. A valamivel erősebb 2,0 literes, négyhengeres változat teljesítménye 104 kW (141 LE), mely hatfokozatú kézi- vagy automata sebességváltóval, illetve elsőkerék- vagy összkerékmeghajtással kapható. A dízel szegmenst kizárólag a dCi közös nyomócsöves dízel képviseli, az eredeti 1,5 literes, négyhengeres, 76 kW (103 LE) teljesítményt a 2010 elején bekövetkezett ráncfelvarrás után egy 81 kW (110 LE) teljesítmény váltotta fel, a 240 Nm nyomaték percenként 1750 fordulatot biztosít. Azonban a bevezetése óta változatlan, legerősebb négyhengeres dízelmotor 2,0 literes hengerűrtartalommal rendelkezik, mely 110 kW (150 LE) teljesítményt és 320 Nm nyomatékot biztosít. Ezzel a motorral a fedélzeten a Nissan Qashqai kizárólag összkerékmeghajtással és automata váltóval kapható. 2011 végére a dízeles kínálatot kiegészítették egy 1,6 literes négyhengeres (130 LE), 96 kW nyomatékot biztosító és egy 2,0 literes változattal, mely a hagyományos elsőkerék-meghajtás mellett összkerékmeghajtással is megvásárolható.
A Qashqai mellett a Visia háromféle alapfelszerelést kínál, az Acenta, I-Way és a Tekna – ez utóbbi legjobb berendezései közé tartozik az automatikus légkondicionáló, a CD-s rádió és Bluetooth kihangosító, valamint a hat légzsák - ráadásul ezek a berendezések az összes változatban alapfelszereltségként szerepelnek. Ezen túlmenően, az ún. HFC (hidraulikus fading kompenzáció) rendszer is az alapfelszereltséghez tartozik, aminek köszönhetően a Nissan Qashqai a pályán marad és nem kezd el kifordulni. Az előkelő funkciók közé tartoznak még a bőrülések, a panorámatető, a xenon fényszórók, a navigációs rendszer és egy beépített tolatókamera.

Még tovább megy: Nissan Qashqai +2

2008 óta a Qashqai 21 cm-rel megnőtt, így a 4,53 méter hosszúságú verzó a Qashqai+2 nevet kapta. Ez továbbá egy kihúzható alsó részt is kínál. Ez elég helyet biztosít több utas számára is, ugyanis a Qashqai +2 négy centiméterrel magasabb, a tengelytáv pedig 13 centiméterrel hosszabb, mint a „rövid“ változatában. A csomagtérben 500 liter, utas nélkül pedig további 90 liter áll rendelkezésünkre. Vizuálisan a hosszú változat több dologban is különbözik, ilyen például a módosított hűtőmaszk és a módosított ajtók. A négy felszereltség és a motorválaszték változatlan maradt.