Ugrás a tartalomra
Karbantartási munkák miatt az AutoScout24 jelenleg csak korlátozott mértékben érhető el. Ez olyan funkciókat érint, mint például kapcsolatfelvétel az eladókkal, bejelentkezés vagy az Ön eladó járműveinek kezelése.
opel-adam-front

Opel Adam

Opel Adam áttekintés

Átfogó áttekintést talál az autóról Opel Adam, beleértve a legfontosabb jellemzők részleteit, a motort, a felszerelést és egyéb hasznos információkat az autómodellről. Olvass tovább

Használt ettől:
*Az elmúlt hónap legalacsonyabb ára az AutoScout24-en

Amikor az Opel autógyártó az 1980-as években belépett a kisautók piacára és termékpalettáját az akkor újonnan kifejlesztett Opel Corsa modelljével bővítette ki, ebben az osztályban mindenekelőtt gyakorlati eszközökkel a kis helyigényt és az alacsony fenntartási költségeket helyezte szem elé. Három évtizeddel később a hirdetők és a gyártó a fiatalok figyelmébe ajánlotta a modellt, egy kis személygépkocsi, vagyis életmód termék formájában. A kulcsszavak az egyediség és az érzékiség voltak. Ahogyan a rüsselheimi ezt a stratégiát követte, kidolgozott egy mikro-autó modell osztályt, és 2013-ban bevezetésre került az Opel Adam az európai piacokon.

Az Opel Adam dinamikus formanyelve

Az Opel Adam a gyártó programjának új belépő szintű modellje. A piaci bevezetésre a tervezők háromajtós szedánt építettek, mégpedig az Opel Corsa platformja alapján , annyi különbséggel, hogy az Opel Adam rövidebb, nagyjából 3,70 méter hosszú és 1,72 méter széles, tengelytávja pedig jó 2,30 méter. A dizájn, a karosszéria és a tetővonal vezetése uralkodó, ebben a járműkategóriában a kerek formák a jellemzőek. Az Opel Adam sportos jegyei a széles első lökhárítóban, az integrált ködlámpában és a trapézformájú nagy hűtőrácsban nyilvánulnak meg. A hátsó kilátásba a felemelt farokrész és a hatalmas lökhárító is beleesik. A belső tér esetében a tervezők egy részletes, dinamikus dizájnt akartak megvalósítani. Ide tartoznak az opcionális alumínium pedálok, a kéttónusú kormánykerék vagy a karosszéria színére fényezett elemek a vezetőfülkében.

Az egyéniesedés és az Infotainment az Opel Adam modelljében

A rüsselheimi az Adam modelljét négy különböző felszereltségi szinttel kínálta. Ezen túlmenően az Opel Adam külső kialakítása kapható fekete vagy fehér tetővel, különböző színű kapcsolókkal, színes felnikkel vagy kontrasztos színű egyénileg választható visszapillantó tükrökkel. Ugyanez érvényes a belső térre is: több mint egy tucat díszító elem, a tetőkárpit pedig öt dizájnban választható. Az Opel Adam különlegessége, hogy a tetőkárpitot szabályozható LED-ekkel vértezték fel. A fedélzeten egy szórakoztató rendszer és egy mobileszköz-csatlakoztató is helyet kapott. Ezen működnek a navigációs alkalmazások, de videókat és fotókat is lehet mutatni a képernyőn. A technikai eszközök közé tartoznak az olyan segédrendszerek, mint a parkolóradar, a parkolássegítő és a holttér-figyelmeztető.

Az Opel Adam motorizáltsága

A 2013-as piaci bevezetés kezdetén az Opel Adam modelljét benzinmotorral három különböző teljesítményszinten kínálták a program részeként. A belépő szintű modell egy 1,2 literes benzines motorral működött, mely elérte az 51 kW (70 LE) teljesítményt. Ezel a motorral az Opel Adam 165 km/h sebességre képes gyorsulni. Átlagos fogyasztását a gyártó 5,3 liter Super benzinre szabáályozta, CO2 kibocsátása pedig 124 g/km. Emellett az Opel Adam modelljének volt egy nagyobb, 1,4 literes benzines változata is, melynek teljesítménye 64 kW (87 LE), ez pedig mintegy 176 km/h végsebességre volt képes, kombinált működés esetén fogyasztása 55 liter (129 g/km CO2). Az Opel Adam csúcsmodellje egy 74 kW (100 LE) teljesítményű motort kapott, mellyel a kocsi elérte a 185 km/h végsebességet. Minden motorhoz opcionálisan elérhető a start-stop rendszer.