Ugrás a tartalomra
Karbantartási munkák miatt az AutoScout24 jelenleg csak korlátozott mértékben érhető el. Ez olyan funkciókat érint, mint például kapcsolatfelvétel az eladókkal, bejelentkezés vagy az Ön eladó járműveinek kezelése.
opel-corsa-l-01.jpg

Opel Corsa

Opel Corsa áttekintés

4,3 (ratings)

Átfogó áttekintést talál az autóról Opel Corsa, beleértve a legfontosabb jellemzők részleteit, a motort, a felszerelést és egyéb hasznos információkat az autómodellről. Olvass tovább

Új ettől:
Használt ettől:
*Az elmúlt hónap legalacsonyabb ára az AutoScout24-en

A szóban forgó gyártási években a rüsselheimi Opel autógyártó az életmód modelljeivel és crossover változataival már teljes szélességében képviseltette magát a belépőkategóriás modellekkel. De az 1980-as évek átmeneti periódusában az amerikai General Motors (GM) elsősorban a kompakt és a középkategóriás modellek gyártására fókuszált. Először 1982-ben az A-generációs Corsa modellel jelent meg az Opel a kisautó kategóriában. Szervezetileg azonban az Opel szerkezetátalakítási program nehezen volt integrálható a Németországban meglévő termelési struktúrába. Ezen okból, a döntéshozók a Corsa A-modell gyártását a spanyolországi GM művekben kezdték meg. A német újraegyesítés után az Opel kihasználta az alkalmat egy új gyár létrehozására az egykori keletnémet Eisenach gyárvárosban, és az új üzem súlypontja a kisautó gyártása volt.

A 90-es évek elejétől a Corsa kombiként és kisteherautóként is gyártásra került

Az 1993-as Corsa B bevezetés óta az eisenachi opelesek felelősek a háromajtós kisautó gyártásáért, míg az ötajtós modelleket továbbra is a spanyol GM gyárban készülnek. Különlegesség a kisautó osztályban: 1994-től a különböző gyártási években kisteherautókat is piacra dob a cég, amelyeket Ausztriában és az Egyesült Királyságban Corsavan néven értékesít. Egyes országokban ugyanakkor a kombikat mint alapmodellt árusították, és ezek hagyományosan Caravan márkanév alatt futottak. Az Opel a programjával azon kevés autógyártók közé tartozott, amely kombikat és kisteherautókat is kínál a kisautó katergóriában.

Egyes országokban az Opel a Corsát lépcsőhátú és pick-up változatban kínálja

Ehhez a GM a Corsa A karossszériáját használja fel, hogy kis lépcsőshátú szedánokat tudjon gyártani, amiket a 80-as években Corsa TR márka alatt értékesített. A lépcsőshátú modellt a Corsa B 1993-as bevezetésével sok helyen már nem kínálja a cég, de a négyajtós Corsa egyes országokban továbbra is az Opel logó alatt fut az országutakon. Egyes tengerentúli piacokon a pick-upok jelentették a Corsa alapmodelljét. Ezeket a haszongépjárműveket a GM olyan afrikai és dél-amerikai államokban árusította, ahol az amerikaiak a német Opel márkanevet használhatták.

A használtautó kategóriában a Corsa széria Opel OPC modellje különösen keresett

Nyugat-Európában viszont a széria egyes klasszikus három- és ötajtós változatai kapósak. Ennek érdekében az Opel viszonlyag nagy választékban kínál hajtóműveket, hogy a kisautópiacon versenyben tudjon maradni. A széria miatt 1997-ben kivett egy háromtengelyes 1 literes motorverziót, amit a Corsa B generációs sorozatgyártásában mutatott be újra. A használtautó-piacon fölöttébb keresettek voltak a sportfelszereltségű Corsa OPC-k, amelyek 2007-ben a kezdetektől elérhető GSI mellett mint csúcsmodellek voltak pozicionálva a piacon. A dízeles változatokat a Corsa C generáció 2000-es bevezetésétől kezdődően egy szabvány 1,3 literes motorral látták el, az Opel csúcskategóriájú 1,7 literes dízeljét félrerakva, amit először a 2014-ben piacra dobott Corsa E újautók szériában használtak fel újra.