Ugrás a tartalomra
Karbantartási munkák miatt az AutoScout24 jelenleg csak korlátozott mértékben érhető el. Ez olyan funkciókat érint, mint például kapcsolatfelvétel az eladókkal, bejelentkezés vagy az Ön eladó járműveinek kezelése.
rolls-royce-l.jpg

Rolls-Royce

A Rolls-Royce brit technológiai csoport autóipari részlege 1998-ban megosztódott, és ezzel új korszak kezdődött a legrégebbi személygépkocsi márka számára Nagy-Britanniában mindkét egyesült fél számára. A német Volkswagen - csoport biztosította a jogokat a Rolls-Royce leányvállalata, a Bentley számára és új modelleket fejlesztett a sportos luxus részlegen, míg a BMW 2002-től a Rolls-Royce fő márkájával egy új gyártást indított a felső osztály számára a szedánok, kupék és kabriók gyártásával, és ezeket a modelleket továbbra is kézzel építették, egy exkluzív kis sorozat részeként. A cég 1904-es megalakulása óta Henry Royce és Charles Rolls gondosan ápolta a legdrágább modellek hagyományát a világban.

A Silver Ghost modelljével a Rolls-Royce a luxus jelképévé vált

A brit luxus gyártó legendája a 20. század első évtizedeiben kezdődött, egy 1906-ban előállított sorozattal, mely Silver Ghost néven vált ismertté. Tartós, csendes, luxus, ezek voltak azok a tulajdonságok, melyekkel a Rolls-Royce a korai korszakban különbözött kortársaitól. Hamar a hűtőrácsra toronymagasan szerelt "Spirit of Ecstacy" nőalakja vált a járművek védjegyévé, melyek a testes karosszériát és a nemes egyedi belső tereket gyártó vállalatokat és a motorok gyártóit egyesítették a Rolls-Royce vállalatában.

A Rolls-Royce szedánjai

A modellpolitika folytonossága a Rolls-Royce számára mindig nagyobb szerepet játszott, mint a legtöbb autógyártó számára. Hosszú modell ciklusok és mérsékelt módosítások a ráncfelvarrások során, ami a cég történetét jellemezték. Például a Rolls-Royce Phantom csúcsmodelljét, csak rövid megszakításokkal 1925-től 1991-ig gyártották, mintegy hat generációban, illetve ez volt a BMW első saját Rolls-Royce sorozata, mellyel ismét nevet szereztek. Phantom név alatt a Silver-sorozat szedánjai is bemutatásra kerültek, melyet 1949-ben Rolls-Royce Silver Dawn és Rolls-Royce Silver Wraith néven mutattak be. 1955-től meghatározó volt a Rolls-Royce Silver Cloud, a Sliver Shadow, a Silver Spirit és a Silver Spur, illetve a 2002-ig elérhető utódja, a Silver Seraph modelljei, melyek évtizedeken keresztül meghatározták a gyártó márka arculatát, mielőtt a BMW 2003-ban egy új generációs Rolls-Royce Phantom modellel felfrissítette a szedán programját. 2010-ben egy kisebb V12 belépő modell következett, mely sportos biturbó technológiájával nyit az új vevők felé..

A Rolls-Royce kupéi és kabriói

Miután a brit luxus gyártó évtizedeken keresztül a sofőrrel rendelkező ügyfélkörre reprezentatív szedánokra összpontosított, az 1970-es évek közepén bemutatták a Rolls-Royce Camargue kupé modelljét, melynek olasz dizájnja egy más közönség számára volt érdekes, ezzel megfiatalítva a márkaarculatot. Ezt egészítette ki a kupé-program a Rolls-Royce Corniche modellel, melyet 2002-ig kabrióként kínltak. A BMW irányítása alatt 2007-ben piacra dobták a Rolls-Royce Phantom szedán alapján megépült Rolls-Royce Phantom kupé változatát.