Ugrás a tartalomra
Karbantartási munkák miatt az AutoScout24 jelenleg csak korlátozott mértékben érhető el. Ez olyan funkciókat érint, mint például kapcsolatfelvétel az eladókkal, bejelentkezés vagy az Ön eladó járműveinek kezelése.
volvo-s90-l-01.jpg

Volvo S90

Volvo S90 áttekintés

Átfogó áttekintést talál az autóról Volvo S90, beleértve a legfontosabb jellemzők részleteit, a motort, a felszerelést és egyéb hasznos információkat az autómodellről. Olvass tovább

Új ettől:
Használt ettől:
*Az elmúlt hónap legalacsonyabb ára az AutoScout24-en

2015 őszén kezdték alkalmazni. A svéd gyártó piacra dobta az S80 modell utódját. A Volvo S90 kiváló minőségű berendezésekkel, biztonsági funkciókkal és kapcsolati felszereltséggel hozta az SUV jelleget. Bár a Volvo S90 1996-1998 közt készült egy autóként a felső középosztály számára, de az új Volvo S90 2015-től kezdődően minden elképzelhető luxust tartalmaz, mely megdobogtatja a szedánok sofőrjeinek szívét. A Volvo minőségi szedánja semmilyen kompromisszumot nem enged a motor méretét illetően. Négyhengeres motorok, kétliteres benzines turbó-és töltőkompresszorral vagy e-motor felelős a 400 lóerős teljesítményért. A Volvo az XC90 modellel egy hosszabb verzióját tervezte a Volvo S90 modellnek. Amellett, hogy megjelent az SUV luxus változata, felszerelték a hátsó üléssort két kényelmes üléssel. Ami a kényelmet és a luxust illeti a Volvo S90 modelljénél sokszor csak vágy marad. A kifinomult technológia maximális vezetési élményt és a legmagasabb vezetési kényelmet biztosítja. A luxus Volvo-modellek előállítása már folyamatban van, és már a jövő év elején láthatjuk az utakon az első prototípusokat.

Felszereltség

Az új Volvo S90, mely a következő évben lépett piacra, nagy hatással bír lenyűgöző, majdnem öt méteres hosszával. Az elegáns dizájnt egy kupészerű tetővonal erősíti. A masszív hatású alap és a tetőszerkezet, mely összeköti a hátsó résszel, egy sportos képet kölcsönöz a Volvo S90 modelljének. Míg a korábbi Volvo modellek sarkosabbak és élesebbek voltak, a lekerekített forma sokkal nagyobb eleganciát biztosít a Volvo S90 modelljének.

A Volvo S90 2015-től elérhető, dízeles és benzines motorral is, mely két literes hengerűrtartalommal és négyhengerrel bír. Már a korábbi modellek és az SUV változatok is elegáns és jól felszerelt belső teret nyújtottak. Ezt az S90 is átvette. Érintőképernyős, high-end és a különleges nemes anyagok mind azt mutatják, hogy az új S90 a felső osztály számára készült.

Volvo S90 1996-1998 közt

A svéd autógyártó 1996 óta értékesíti a 90-es sorozat modelljeit. A Volvo S90, melyet 1996 és 1998 közt gyártottak, egy felső középosztály számára készült szedán volt. Ezek a modellek, három literes, soros hathhengeres motorral vannak felszerelve, melynek teljesítménye 204 LE. Más teljesítmény lehetőségek közé tartozik például a három literes, mely 108 LE teljesítményre képes. A sebességváltó négyfokozatú automata váltó, mellyel maximális vezetési kényelmet biztosítanak. Felszereltsége és technológiája elődjéhez képest jelentősen javult. A sebességmérő és a műszerfal kiváló minőségű és tartós. A fényszórók és a ködlámpák integráltak. A modern dizájn nemcsak a vezetési kényelmet biztosít, hanem egy kellemes vezetési érzést is. Az alapfelszereltség mellett, mellyel a Volvo S90 minden modellje rendelkezik, további kényelmi és luxus csomagok is kaphatók opcionálisan felár ellenében.

A Volvo S90 modelljei különböző felszereltségi szintekkel kapható. Az S90 Royal kiadással a Volvo elérte a csúcsot, a felsőkategóriás luxusautókat illetően. A Volvo S90 luxus változata 1997-től egy plusz kiépítéssel is kapható, amit ezen sorozat más modelljeihez is integrálni lehet. A hátsó valamint az első ülések egyéni ülésfűtéssel felszereltek. Légkondicionáló, rádió, elektromos ablakemelők és a sötétített ablakok magától értetődőnek számítottak. Különösen kényelmes a beépített hűtőszekreény, mely a Royal modelljénél az ülések közé van építve. De az ezen felszerelések nélküli modellek is kényelmes utazást ígérnek. Végtére is, a Volvo S90 sok helyet kínál a csomagtartóban és a lábtér is tágas, mind az utasok, mind a sofőr számára.