Ugrás a tartalomra
Karbantartási munkák miatt az AutoScout24 jelenleg csak korlátozott mértékben érhető el. Ez olyan funkciókat érint, mint például kapcsolatfelvétel az eladókkal, bejelentkezés vagy az Ön eladó járműveinek kezelése.
Dacia Lodgy Side

Dacia Lodgy

Dacia Lodgy áttekintés

Átfogó áttekintést talál az autóról Dacia Lodgy, beleértve a legfontosabb jellemzők részleteit, a motort, a felszerelést és egyéb hasznos információkat az autómodellről. Olvass tovább

Használt ettől:
*Az elmúlt hónap legalacsonyabb ára az AutoScout24-en

A román Dacia tradicionális márka indulását követően a nyugat-európai piacokon az anyavállalat, a Renault egy alacsony költségű gyártást hozott létre a Dacia Sandero és a Dacia Logan modellekkel, elsőként a hagyományos kisautók szegmensében. Az ezredfordulót követően a franciák és a románok együttműködése nehézkessé vált, hiszen más-más járműkategóriák koncepióját a Dacia alacsonyabb költségekkel kívánta megvalósítani. A stratégia kezdetén a kiválasztott modellek, a crossover Dacia Sandero Stepway és a kombi Dacia Logan MCV SUV). A 2012-es évben a terméktámadás folytatódott: a Dacia Dokker modelljével a Renault-csoport észak-afrikai gyára bemutatta az első szabadidőautót. Szinte egyszerre mutatták be a románok az első családi egyterű modelljüket, mégpedig Dacia Lodgy néven.

A Dacia Lodgy hét utas számára biztosít helyet

Jó helykihasználás és rugalmas tér - ezek azok az elvek, melyek alapján a Dacia tervezői megkezdték az egyterűek fejlesztését ebben a járműszegmensben. Ez a cicomázatlan, hátrafelé ívelő tetővonallal ellátott karosszéria biztosítja a tágas érzést. Így a hátsó sorban egy jó 95 cm-es belmagasság és közel 18 cm lábtér áll rendelkezésre. A 4,50 méter teljes hosszúságú Dacia Lodgy elegendő helyet biztosít egy opcionális hátsó sorban két teljes értékű ülés kialakításához. Ebben a konfigurációban hét személy számára van hely az egyterűben.

A Dacia Lodgy csomagtere 2600 literes

Az osztott, lehajtható ülések felelnek a kívánt rugalmas helykihasználásért. Így a kiszerelt hátsó ülések által 2600 literes csomagteret kapunk a Lodgy modelljében. Mivel hétüléses a jármű, így extra 200 literrel növelhető a kihasználtság. A lehetséges raktérhossz a harmadik üléssor nélkül körülbelül 1,20 méter a Dacia Lodgy modelljében.

A Dacia Lodgy egyterűjének 107 lóerős dízelmotorjai

A Dacia Lodgy első kerekekre nehezedő motorjának nyomatéka érdekében a gyártó az összes dízeles belépő szintű modellbe egy közös nyomócsöves dízelt épített be, 66 kW (90 LE) teljesítménnyel, ötfokozatú manuális sebességváltóval. A Dacia Lodgy Diesel csúcsváltozatú dízeles verziója 1,5 literes hengerűrtartalommal rendelkezik. A hatsebességes dízellel az egyterű 79 kW (10 LE) teljesítményre képes. Ezzel a motorral a Dacia Lodgy akár 175 km/h sebességre is képes. E dízel modell fogyasztását a gyártók 4,9-5,3 liter közé teszik (109-116 g/km CO2).

A Dacia Lodgy benzinmotorjáért egy turbó felel

A benzines modellekbe egy 1,6 literes motor lett beépítve 61 kW (83 LE) teljesítménnyel. Később egy újabb közvetlen befecskendezésű turbófeltöltő is beépítésre került, mely által a Dacia Lodgy teljesítménye legfeljebb 85 kW (115 LE). Az 1,2 literes hengerűrtartalomra csökkentett benzinmotor végsebessége mintegy 170 km/h. A gyártó az üzemanyag-fogyasztást 7,5 literre szabályozta (135 g/km CO2).