Ugrás a tartalomra
Karbantartási munkák miatt az AutoScout24 jelenleg csak korlátozott mértékben érhető el. Ez olyan funkciókat érint, mint például kapcsolatfelvétel az eladókkal, bejelentkezés vagy az Ön eladó járműveinek kezelése.
fiat-marea-l-01.jpg

Fiat Marea

Fiat Marea áttekintés

Átfogó áttekintést talál az autóról Fiat Marea, beleértve a legfontosabb jellemzők részleteit, a motort, a felszerelést és egyéb hasznos információkat az autómodellről. Olvass tovább

Használt ettől:
*Az elmúlt hónap legalacsonyabb ára az AutoScout24-en

Az 1960-as évek kezdetén bemutatott Fiat 1400 modellel az olasz gyártó egy a középosztályban hagyományos modellt kínált, mégpedig két karosszériaváltozatban, szedán és kombi formában. Ezt az elvet a Fiat Marea modelljénél is figyelembe vették, mely az egyterű Fiat Brava modellje alapján készült és az alsóbb középosztály Fiat Tempra modelljét váltotta. A Fiat Marea először 1996-ban gurult le a szalagról Cassino üzemében, ahol egészen 2002-ig gyártották a modellt. Brazíliában a Fiat Marea az egyik legnagyobb volumenben gyártott autóvá nőtte ki magát. Mivel bizonyos ideig stabil eladási számokat produkált, a brazilok az európai modellt, a Fiat Marea modelljét egészen 2007-ig gyártották. Olaszországban a Marea szedánok rendőrségi járművekké váltak az 1990-es évek utcaképében.

A Fiat Marea kombiként és szedánként szerepel a programban

A Fiat 1400 elődjeit, a történelmi kombi modelleket még kézműves autóként forgalmazták, majd az imázs és a felhasználás miatt átalakult a csomagtér ajtaja az 1980-as években. Hogy melyik irányba, azt az a név tette egyértelművé, melyet az olaszok adtak a Marea kombi sorozatának: Weekendnek hívták. Mivel szabadidős használatra is alkalmas volt, ezért képesnek kell lennie arra, hogy a lehető legjobban állja a terhelést. A Fiat ezért azt ajánlotta, hogy mivel egyébként ebben az osztályban a járművek csomagtere alig található a lökhárító mögött, le kell hajtani az üléseket. Ám ez a megoldás lehetővé tette a berakodást, és az élmagasság is jelentősen csökkent.

A Fiat Marea szedán és kombi modelljeinek ráncfelvarrása

Az 1998-as és a 2002-es években a szedánok és kombik esetében megváltoztatták bizonyos intézkedések részleteit. Ez elsősorban a felhasznált anyagok megválasztását a belső térben, illetve a hátsó lámpákat érintették. Ezt váltotta 2002-ben az új Multi Wagon Fiat Stilo sorozat. A szedánoknál a Marea modelljét 2007-ben a Fiat Linea követte.

A Fiat Marea motorjai

Az 1998-ban először gyártott belépő szintű Fiat Marea modell 1,2 literes motorral 59 kW (80 LE) teljesítményre volt képes. A nagyobb 1,6 literes motor 1997-ben egy BiPower változatú motort kapott, mely lehetővé tette az LPG töltést. A Marea BiPower 76 kW (103 LE) teljesítményre volt képes. A csúcsmodell a benzineseknél a Fiat Marea 2,0 öthengeres motorral, mely 113 kW (154 LE) teljesítményre volt képes. A dízeleseknél az 1,9 literes motor 55 kW (75 LE) és 77 kW (105 LE) teljesítményre volt képes, illetve 1998-ban egy JTD motor is beépítésre került 81 kW (110 LE) teljesítménnyel. A Fiat Marea csúcsmodellje a 2,4 JTD, 96 kW (131 LE) teljesítménnyel.