Ugrás a tartalomra
Karbantartási munkák miatt az AutoScout24 jelenleg csak korlátozott mértékben érhető el. Ez olyan funkciókat érint, mint például kapcsolatfelvétel az eladókkal, bejelentkezés vagy az Ön eladó járműveinek kezelése.
lada-kalina-l-01.jpg

Lada Kalina

Lada Kalina áttekintés

Átfogó áttekintést talál az autóról Lada Kalina, beleértve a legfontosabb jellemzők részleteit, a motort, a felszerelést és egyéb hasznos információkat az autómodellről. Olvass tovább

Használt ettől:
*Az elmúlt hónap legalacsonyabb ára az AutoScout24-en

Az átalakított SUV Lada Niva robosztus technológiája és alacsony vételára volt az, amivel az orosz autógyártó, az AwtoWAS a Ladát is oly sikeressé tette az 1970-es évek közepén a nyugat-európai piacokon. Mindenekelőtt a jó tereptulajdonságait adományozta a klasszikus az orosz program hűséges követőinek. Ezenkívül azonban a nyugat-európai országokban a szedán és a kombi elmaradt a Wolga gyártója mögött. Ezekben a járművekben a nyugati ügyfelek megkövetelték a kényelmet és a modern szaktudást, amelyeket a Lada Samara vagy a Lada Nova modelljeiben nem feltétlenül találhatunk meg. Az alacsony költségvetésű autók kategóriájában, mint amilyeneket a Renault és annak román Dacia autói is kínáltak, a gazdasági megrázkódtatások után, az 1990-es években az AwtoWAS is új lehetőségeket kínált a nyugati piacokon. Az amerikai General Motors (GM) konszernnel közösen próbálták létrehozni az oroszok az új generációs Lada Nivát, melyet párhuzamosan az eredeti SUV-val együtt forgalmaztak. A kompakt, új fejlesztésű Lada Priora jó értékesítési adatokat produkált. Így nagy reménnyel folytatódott az autógyártó kisautó Lada Kalina projektje, mely 2005-ben indult.

A Lada Kalinát szedánként és kombiként gyártják

Mivel a Lada Kalina először 2005-ben került forgalomba, az oroszok először csak a szedán egy belépő szintű modelljét kínálták, melyet 2009-re építettek meg. Egy évvel később megérkezett a Lada Kalina ötajtós változata. A programot 2007 végén egészítették ki a Kalina kombival. Bár hossza mindössze 4,04 méter, a Lada Kalina kombi ugyanolyan hosszú volt, mint a szedán, azonban a 400 literes csomagtér kibővült 50 literrel. A Lada Kalina csapotthátú változata jelentősen kisebb, 3,85 méter hosszú, és csomagtere csupán 260 literes.

A Lada Kalina motorja

A Lada Kalinát - meghajtását illetően - a gyártó a karosszériától függetlenül 1,4 literes motorral látta el, mely megfelel az Euro 4 kibocsátási szabványoknak.Teljesítménye legfeljebb 66 kW (90 LE), a Lada Kalina végsebessége pedig 165 km óránként. Az orosz kisautó 3 másodperc alatt gyorsul. Az átlagos üzemanyag-fogyasztása 6,4 liter 100 km-en. Ennek megfelelt a CO2 kibocsátás mértéke is, mely körülbelül 155 g/km.