Ugrás a tartalomra
Karbantartási munkák miatt az AutoScout24 jelenleg csak korlátozott mértékben érhető el. Ez olyan funkciókat érint, mint például kapcsolatfelvétel az eladókkal, bejelentkezés vagy az Ön eladó járműveinek kezelése.
default-banner-l-01.jpg

Mercedes-Benz Clasa C

C-osztálynak nevezi a Mercedes-Benz a hagyományosabban kisebb lépcsőshátú limuzinokat. Az idő során viszont a termékpaletta ki lett bővítve, így a C-osztály ebben az időben már kombiként vagy sportkupéként is kapható volt, és a középosztályban továbbra is sok vevőre tudott találni. A C-osztálynak első Mercedes-Benze1993-ban került bevezetésre. A jármű belső körökben a W 202 gyártási sorozat jelzését kapta. Főként a biztonságot és a komfortot javították az előd 1990-es Mercedes-Benz sorozathoz képest. A jármű individualizálására elérhető rengeteg lehetőségének köszönhetően a C-osztály gyorsan közkedvelt jármű lett azoknál, akik anyagilag megengedhették maguknak ezt a középosztályú kocsit. A maximálisan 255 kW-os, 5,4 literes benzinmotor által hajtott teljesítmény is meggyőző volt. Mindeközben a C-osztályt kétszer átdolgozták és 2007 márciusától a Mercedes-Benz W 204-es gyártási sorozattal a C-osztály legújabb változata is kapható volt a piacokon.

Karosszéria és technika

A 2011-es C-osztály három különböző kiadásban kapható, melyek a W 204, S 204 és C 204 neveket kapták. Ezek a nevek egy négyajtós, lépcsőshátú limuzint, egy ötajtós kombit és egy kétajtós kupét takarnak. A technika terén viszont az összes modell ugyanazon a hajtóműn alapszik és a karosszéria is csak nüanszokban különbözik egymástól. Így az összes modell 1770 milliméter széles, 4581-4596 milliméter hosszú és 1406-1459 milliméter magas. A belső felszereltség is magas szinten van az összes 2011-es Mercedes C-osztály változatnál: egy felhozható érintőképernyő információkat ad a jármű állapotáról, és egy állandó négykerékmeghajtás is választhatóan elérhető volt. Efelett az olyan komfortintézkedések, mint a fényszórók intelligens fényrendszere, melyek alkalmazkodnak a külső fényviszonyokhoz, kevesebb munkát jelentenek a vezetőnek.

Motor és teljesítmény

A C-osztály motorizálásai nagyon terjedelmesek. A járművet 1,6 és 6,2 liter közti benzinmotorokkal lehet kapni, melyek teljesítményei 115 és 358 kW között ingadoznak. A 2,1-től 3,0-literesig terjedő dízelmotorok ezzel szemben nem annyira látványosak, és 195 kW-os maximális teljesítményükkel jóval kevesebbet tudnak felkínálni - ezeket főleg a S 204-es kombiba építették bele. A benzinesek ezzel szemben 223 és 250 km/óra közti csúcssebességig jutnak, mialatt a motor teljesítménye akár többre is elegendő lenne, de a Mercedes-Benz itt ésszerűen lekorlátozta a sebességet. A 100 km/órára való sprint, a leggyorsabb változatnál, 4,4 másodperc alatt sikerül, a fogyasztás viszont - 13,4 literrel - igen magas.

Az ár

A C-osztály járműinek ára igen egységes. Az összes kiadás ára, új autóként jelenleg 32 690 euró (limuzin) és 34360 euró (kombi) között mozog.