Ugrás a tartalomra
Karbantartási munkák miatt az AutoScout24 jelenleg csak korlátozott mértékben érhető el. Ez olyan funkciókat érint, mint például kapcsolatfelvétel az eladókkal, bejelentkezés vagy az Ön eladó járműveinek kezelése.
default-banner-l-01.jpg

Skoda Rapid/Spaceback

Skoda Rapid/Spaceback áttekintés

Átfogó áttekintést talál az autóról Skoda Rapid/Spaceback, beleértve a legfontosabb jellemzők részleteit, a motort, a felszerelést és egyéb hasznos információkat az autómodellről. Olvass tovább

Használt ettől:
*Az elmúlt hónap legalacsonyabb ára az AutoScout24-en

A Skoda Rapid a Skoda kompakt osztályának egy új sorozata, mely 2012-ben jelent meg a német piacon. A cseh gyártó 1991 óta része a VW csoportnak, ezért a Rapid ötajtós, lépcsős hátú szedán éles tervezését és sziklaszilárd technológiáját is Wolfsburgban rejtegették. A Skoda Rapid társai közt megtalálható a kis Skoda Fabia és a nagyobb Skoda Octavia. Ikertestvére a 2013-ban bejelentett SEAT Toledo , ami megegyezik ezzel a modellel, és szintén a Skoda gyárban készült, Mlada Boleslavban, miivel a korábbi tervezési tanulmánya Skoda Mission L-nek nevezhető, melyet 2011-ben az IAA keretén belül mutattak be. A Skoda Rapid alapmodelljének ára 13 900 eurónál kezdődik. A Skoda a Rapid számára hat különböző motortípust biztosított, köztük négy benzines és két dízel változatot. Az utóbbi, csak az erősebb 1.6 TDI négyhengeres 77 kW (105 LE) teljesítménnyel kapható - 250 Nm-es nyomatékkal ez a változat a legerősebb a Rapid testvérek közül. A dízel 1.6 TDI (CR) ugyanazt a motort kapta, csak 66 kW (90 LE) teljesítménnyel, erre viszont az ügyfeleknek 2013-ig kellett várniuk. Ellentétben az erősebb változattal, az alapfelszereltség része a részecskeszűrő és a rendelkezésre álló opcionális 7 fokozatú automata sebességváltó. A benzinmotorok oldalán a kínálatban alapvetően három különböző motor szerepel, melyek esetében a Skoda Rapid két teljesítményszint közül választható: az 1.2 TSI egy ötsebességes változat 63 kW (86 LE), és a hatsebességes változat, melynek teljesítménye 77 kW (105 LE). Köztük van az 1.2 MPI alapmotor, mely háromhengeres, turbófeltöltő nélküli teljesítménye 55 kW (75 LE), az erősebb TSI 1,4 motort kapott, 90 kW (122 LE) teljesítményre képes és kizárólag 7 sebességes Direct Shit Gearbox hajtóművel áll rendelkezésre.h4>A Skoda Rapid technológiája

A fogyasztást illetően a Skoda Rapid meglehetősen széles középpályán mozog. A kis háromhengeres benzines változat 6,1 liter fogyaszt 100 km-en. Aki spórolni akar, annak 400 euróval mélyebbre kell nyúlnia a zsebében, ezáltal pedig megengedheti magának a Green-Tec csomagot , amelybe beletartoznak a mai modern klasszikusok, mint a Start-Stop rendszer és a regeneratív fékezés (visszatápláló fékezés). Az erősebb dízel 4,0 - 4,4 liter fogyasztású, a gyengébb 1.2 TSI 4,9 - 5,1 liter benzint fogyaszt 100 km-en.

A Skoda Rapid felszereltsége és kényelme

A Skodánál rég megszokhattuk a három felszereltségi szintet, az Active, Ambition és Elegance szintjeit. Pontosan ezek jellemzők a Skoda Rapid modelljére is, ahol is a hat légzsák, ABS & ESP, a központi zár és az elektromos ablakemelők minden változatban megtalálhatók. A klíma azonban ismét csak az Ambition és az llegance modellekben található meg - az Active modellek esetében a vásárlóknak nagyjából 100 eurót kell érte fizetni, további 250 eurót pedig a rádió és az osztható háttámla jelent. A Skoda Rapidba továbbá néhány kisebb trükköt is beépítettek, mint például a jégkaparót, a tanksapkát vagy a kis szeméttárolót a tárolórekeszekben. Nagyon kedvelt a cseh szedán különösen nagy tágassága. Különösen figyelemre méltó a csomagtér, mely 550 literes. A Skoda Rapid modelleknek van egy kombi változata is.