Ugrás a tartalomra
Karbantartási munkák miatt az AutoScout24 jelenleg csak korlátozott mértékben érhető el. Ez olyan funkciókat érint, mint például kapcsolatfelvétel az eladókkal, bejelentkezés vagy az Ön eladó járműveinek kezelése.
skoda-yeti-l-01.jpg

Skoda Yeti

Skoda Yeti áttekintés

Átfogó áttekintést talál az autóról Skoda Yeti, beleértve a legfontosabb jellemzők részleteit, a motort, a felszerelést és egyéb hasznos információkat az autómodellről. Olvass tovább

Új ettől:
Használt ettől:
*Az elmúlt hónap legalacsonyabb ára az AutoScout24-en

A kompakt szedán, a klasszikus kombi és az Sport Utility Vehicles (SUV sportos terepjáró jellege egy járműtípusban egyesülve egy viszonylag új trendet képviselt az üzleti autók világában. A VW-csoport ezt a crossover kísérletet kezdetben a cseh leányvállalatára, a Skodára bízta, mely a csoportban hagyományosan az olcsóbb családi autókért volt felelős.

A 2009-ben bemutatott Skoda Yeti által a csehek lehetőséget kaptak arra, hogy megmutassák nem csak olyan sikeres modelleket tudnak gyártani, mint például a Skoda Superb vagy a Skoda Octavia, hanem a képesek egy életstílus karakterű autót is legördíteni a szalagról. A Skoda Yeti, a gyártó ötödik jellegzetes modellje, mely opcionálisan összkerék meghajtással volt felszerelve és ezáltal szabadidőautóként megfelel a könnnyű terepnek is..

A kompromisszumok nélküli Skoda Yeti dobozos alakja elegendő fej-és lábteret biztosít

A kompakt-SUV modellként forgalmazott Skoda Yeti gyártási platformja megoszlik a VW-Golf és a Skoda Octavia közt, melytől az összkerék meghajtás elemeit vette át, mely alapján a cseh autógyártó 2007-ben Scout néven bemutatta a soft-offroader típusú modelljét.

Míg a Scout külső megjelenése szorosan a Skoda Octavia kombi mintájára épült, a mérnökök a Skoda Yeti modelljét egy radikálisan átalakított járműnek tervezték, mely a jellegzetes crossover arculatát mutatta, a kompakt első résszel, az integrált lökhárítókkal és az alsó védőlemezzel.

Külső méretei, a 4,36 méter hossz és a közel 1,8 méter szélesség a hagyományos kompakt autók méreteinek felelnek meg. Köszönhetően a kompromisszumok nélküliségnek a kocka forma egy jó 1,70 méter magasságot ad a karosszériának, mely az ötajtós Skoda Yeti modellje utasainak számára a magas üléshelyzet ellenére elöl és hátul is megfelelő belmagasságot biztosít, mely, több mint egy méter.

Raktere a meredek hátsó résznek megengedhetően több mint 400 literes, a hátsó ülések eltávolításával pedig mintegy 1700 literesre növelhető.

A Skoda Yeti motorjai első-és összkerékmeghajtással

A Skoda Yeti modelljét piaci bevezetésekor első-és összkerék meghajtással is kínálták. Az elsőkerék-meghajtású Skoda Yeti benzines változata 1,2 litere hengerűrtartalommal, 77 kW (105 LE) teljesítménnyel, közös nyomócsöves dízelmotoros változata 2,0 literesként áll rendelkezésre, mely 81 kW (110 LE) teljesítményre képes, és a kis SUV-t 177 km/h sebességre képes felgyorsítani.

A Skoda Yeti összkerék-meghajtású változata 1,8 literes benzines belépő modellje 118 kW (160 LE) teljesítményre képes, mellyel a Skoda Yeti 200 km/h-ra képes gyorsulni. Az összkerék-meghajtásos dízel kezdetben 2,0 literes motorral volt a program része, mely 81 kW (110 LE) teljesítményre volt képes, így a kompakt SUV-t 174 km/h-ra gyorsította.

Később egy erősebb dízelt is bemutattak, 103 kW (140 LE) és 125 kW (170 LE) teljesítménnyel. Az összes motor megfelelt az Euro5 szabványoknak, a dízeles változatokat pedig szabványszerűen részecskeszűrővel is felszerelték. A motor átlagos fogyasztása a gyártó által megszabott 6-8 liter közti, CO2 kibocsátása pedig 159-189 g/km közt mozog.