Ugrás a tartalomra
Karbantartási munkák miatt az AutoScout24 jelenleg csak korlátozott mértékben érhető el. Ez olyan funkciókat érint, mint például kapcsolatfelvétel az eladókkal, bejelentkezés vagy az Ön eladó járműveinek kezelése.
audi-q5-l-01.jpg

Audi Q5

Audi Q5 áttekintés

Átfogó áttekintést talál az autóról Audi Q5, beleértve a legfontosabb jellemzők részleteit, a motort, a felszerelést és egyéb hasznos információkat az autómodellről. Olvass tovább

Új ettől:
Használt ettől:
*Az elmúlt hónap legalacsonyabb ára az AutoScout24-en

Kezdetben úgy tűnt, hogy a sporthaszonjárművek (SUV) fejlesztéséből a Volkswagen-csoport kizárja Audi leányvállalatát, és ehelyett inkább a Porsche gyárral működtek együtt, hogy kiszolgálják a luxus SUV modellek fellendülő piacát. Ezt követően három év múlva az anyavállalat bemutatta az első SUV generációját, így az ingolstadti is belépett e járműkategóriába. A 2005-ben bevezetett Audi Q7 modelljével piacra dobták a német gyártás legnagyobb SUV modelljét. Ezekben az időkben egy új generációs modellt is kidolgoztak, mégpedig a középkategóriás sorozat Audi A4 modelljét, melynek alapötlete az újonnan bevezetett Audi A5 kupéÏ modelljétől származik, ugyanis ugyanazt a platformot használták a kisebb SUV gyártásához. Ez a kompakt SUV végül 2008-ban került a kereskedelembe, Audi Q5 néven.

Az Audi Q5 kompakt SUV modellként kizárólag összkerékmeghajtással kapható

Az Audi Q5 dizájnja esetében a tervezők a nagyobb testvér, az Audi Q7 modelljét vették útmutatásul, legalábbis az elülső és a hátsó kialakítás körvonalait illetően. Hossza 4,63 méter, szélessége 1,88 méter, súlya pedig mindössze 1,8 tonna, ám az Audi Q5 méreteivel teljes mértékben megfelel a kompakt SUV kategóriának. Ugyanakkor 1,65 méter magasságával rámutatott nem tipikus fellépítésére is. A kompakt SUV modelleknél meglehetősen szokatlan, hogy az ingolstadtiak az Audi Q5 modelljét már a belépő szintű modell esetében is összkerékmeghajtással kínálták.

Az Audi Q5 benzinesként három motorváltozatban került piacra

Az Audi Q5 benzines és dízeles változata is három teljesítményszinten kapható. A benzinmotoros modelleknél az Audi Q5 kétliteres, turbófeltültésű motorral kapható, 132 kW (180 LE) teljesítménnyel, a belépő szintűek tartományában. Ez a motor az Audi Q5 modelljét 210 km/h sebességre képes gyorsítani. A középkategóriás Audi Q5 155 kW (211 LE) teljesítményre képes. Így a kompakt SUV végsebessége 222 km/h. Mindkét benzines modell az eltérő teljesítmény ellenére a gyártó szerint átlagosan 8,1 liter Supert fogyaszt, CO2 kibocsátásuk pedig 188 g/km-nek felel meg. A benzinesek csúcsmodelljét egy V6-os motorral szerelték fel, melynek teljesítménye eléri akár a 199 KW-ot (270 LE) és a járművet csaknem 234 km/h sebességre képes gyorsítani. A hathengeres motor átlagos fogyasztása körülbelül 9,3 liter (218 g/km CO2). A benzines motorok kivétel nélkül megfelelnek az Euro5 emissziós szabványoknak.

Az Audi Q5 dízelmotorjai

Az Audi Q5 dízeles verzióban három különböző motorral vált elérhetővé. Az alapmodell kétliteres hengerűrtartalommal kapható, a közös nyomócsöves motor 105 kW (143 LE) teljesítményre képes, ami az Audi Q5 modelljét akár 190 km/h sebességre is képes felgyorsítani. Átlagos üzemanyag-fogyasztása 6,2 liter, CO2 kibocsátása pedig 162 g/km, ezáltal az Audi Q5 lett az ingolstadtiak kis SUV sorozatának a leginkább üzemanyag-takarékos modellje. A legnagyobb dízelmotor az Audi Q5 modelljét akár 125 kW (170 LE) teljesítményre gyorsítja. A csúcsmodell V6-os dízelmotort kapott, ami által az Audi Q5 modell 176 kW (240 LE) teljesítményre képes.