Ugrás a tartalomra
Karbantartási munkák miatt az AutoScout24 jelenleg csak korlátozott mértékben érhető el. Ez olyan funkciókat érint, mint például kapcsolatfelvétel az eladókkal, bejelentkezés vagy az Ön eladó járműveinek kezelése.
opel-insignia-front

Opel Insignia

Opel Insignia áttekintés

Átfogó áttekintést talál az autóról Opel Insignia, beleértve a legfontosabb jellemzők részleteit, a motort, a felszerelést és egyéb hasznos információkat az autómodellről. Olvass tovább

Új ettől:
Használt ettől:
*Az elmúlt hónap legalacsonyabb ára az AutoScout24-en

Amikor a német General Motors leányvállalata, az Opel 2003-ban a Nemzetközi Autókiállításon Frankfurtban bemutatta járművét, az Opel Insigniát, a russelheimi székhelyű anyavállalatnál szóba került a kupészerű V8 felsőkategóriás szedán megépítése az Egyesült Államokban is. Az ezzel kapcsolatos terveket azonban elvetették. Fontos előrelépésnek számított, hogy egy erőteljes autómodellt kínáljanak annak ellenére, hogy a vállalatot csőd fenyegette. Ezt testesítette meg a sorozat utódjaként az Opel Vectra és az Opel Signum. A 2008-as termelési évben végre új sorozatmodelleket kezdtek gyártani a középosztály számára. Ahogy 2003-ban az Opel Insignia adta a koncepció megjelölését, újra felcsillant a remény azután, hogy időközben fizetésképtelenség fenyegette a gyártót.

Az Opel Insignia két szedán és egy kombi változatban épül

A közel 4,90 méter hosszú és 1,86 méter széles Opel Insignia alapja egy építési emelvény volt, amelyet a General Motors számára különböző testvérmárkák, mint pl. a Buick és a Chevrolet biztosítottak. Az Opel Insignia célja egy olyan tervezési koncepció volt, amelyben végre globális különbségek bukkantak fel az autómárkák gyártása során. Európában az Opel Insignia két karosszériaváltozatban (ötajtós változat, csapotthátú szedán) került az autópiacra. Kevesebb mint fél év elteltével, 2009 tavaszán került bemutatásra az Opel Insignia kombi változata. Az egyik legfontosabb változás az elődeihez képest, hogy első alkalommal illették a Tourer jelzővel.

Az Opel Insignia hatfokozatos benzines változatban kapható

Az Opel Insignia modelljét hatfokozatos bezinmotorral kínáltak, EURO5 osztállyal. Az Opel Insignia alapmodellje 1,6 literes motorral épült, turbófeltöltő nélkül, 132 kW-os (180 LE) teljesítménnyel. Az átlagos fogyasztás a gyártó által megjelölt 7,7 liter, ami megfelel a CO2-kibocsátásnak, ami 188 g/km. A négyhengeres változat két motortípussal kapható, 1,8 literes és 2 literes hengerűrtartalommal, mely legfeljebb 162 kW (220 LE) teljesítményre képes. A V6 felsőkategóriás motorhoz 239 kW (325 LE) teljesítmény társul, így az Opel Insignia akár 250 km/h sebességre is képes. A gyártó szerint a motor fogyasztása a kombinált mérési eljárások alapján 11,4 liter, a CO2 kibocsátása pedig 268 g/km.

Az Opel Insignia dízelmotorja

A gyártó az Opel Insignia hengerűrtartalom-osztályában kétliteres dízelmotorral ajánlja az autót. A környezetbarát optimalizált Eco-aggregátumok mellett háromszabványos dízelmotorok állnak rendelkezésre. Az Opel Insignia belépő szintű modellje közös nyomócsöves motort kapott, 81 kW (110 LE) teljesítménnyel, míg a nagyobb motorok 96 kW (130 LE) és 118 kW (160 LE) teljesítményre képesek, 5,8 literes átlagfogyasztás és 154 g/km CO2 kibocsátás mellett. Az Opel Insignia Eco-motorjának teljesítménye 96 kW (130 LE) és 118 kW (160 LE), átlagos fogyasztása pedig 5,2 liter üzemanyag (136 /km CO2).