Ugrás a tartalomra
Karbantartási munkák miatt az AutoScout24 jelenleg csak korlátozott mértékben érhető el. Ez olyan funkciókat érint, mint például kapcsolatfelvétel az eladókkal, bejelentkezés vagy az Ön eladó járműveinek kezelése.
seat-ibiza-reference-front

SEAT Ibiza

SEAT Ibiza áttekintés

4,5 (ratings)

Átfogó áttekintést talál az autóról SEAT Ibiza, beleértve a legfontosabb jellemzők részleteit, a motort, a felszerelést és egyéb hasznos információkat az autómodellről. Olvass tovább

Új ettől:
Használt ettől:
*Az elmúlt hónap legalacsonyabb ára az AutoScout24-en

Már több mint egy negyed évszázad telt el azóta, hogy az első generációs SEAT Ibiza, amit 1985 óta gyártanak exportra, a spanyol autógyártót az 1980-as években felhelyezte az európai exportpiacokra. A korábbi SEAT modellek még a Fiat modelljeire hasonlítottak és így az ibiza is, amelynek a Fiat 127 adta az ihlete. Meghajtásban 29 kW/39 LE-től indulva 74 kW/100 LE bezárólag voltak elérhetők a motorok és már szériában központi vezérléssel és elektromos vezérlésű ablakokkal lettek ellátva. Egyidőben az új részvényes Volkswagen bemutatta a legnagyobb konkurenciáját, a VW Polo modellt, ami Németországban óriási népszerűségnek örvendett.

A második generációs SEAT Ibiza az 1990-es évek közepén jelent meg, beleértve a sportváltozat Cupra (Cup Racing) modellt. Kezdetben a modellek olcsó alternatívaként funkcionáltak a VW modellek ellenében, de a sportban elért sikereknek köszönhetően dinamikus növekedésnek indult a márka ismertésége. Közben ez a feladat a később felvásárolt [Skoda](https://www.autoscout24.hu/auto/skoda/) márka vette át. 2002 áprilisától 2008 végéig volt gyártva a harmadik generációs SEAT Ibiza - teljes mértékben a vállalat újrapozícionálását és tagságát szolgálta az Audi csoportban a nagyobb, sportosabb és teljesítményben erősebb járművek felé. Egyértelműen észlelhető a Salsa és Tango tervezőirodák befolyása a dizájnra. Az 5 ajtós Ibiza aktuálisan kapható új autóként, a 3 ajtós kifutó változat már nem kapható. A negyedik generációs SEAT Ibizát 2008 május 22.-én mutatták be és június közepén került a  szalonokba. A meghosszabbított és szélesebb modellek, szemben az előző generációs modellekkel a belső teret és a csomagteret is tágasabbá varázsolták, az utóbbiba 25 literrel több fér. Alapfelszereltség lett az ABS, légzsákok, oldalzsákok a vezetőnek és a navigátornak, szervókormány, központi zár, elektromos ablak és az elektronikus indításgátló. A vásárlók választhatnak az Otto motorok széles választéka közül egészen 77 kW/105 LE teljesítményig és ugyanígy a 77 kW/105 LE teljesítményű TDI dízelmotorok közül, amelyek beszerzési költsége magasabb. A SEAT Ibiza 3- vagy 5-ajtós változatban kapható; a 3-ajtós változat a negyedik generációs nevek alatt fut „Ibiza SC“ neveken, ahol az „SC“ a sportkupékat jelöli. A 63 kW/85 PS teljesítmányű alapváltozat mellett az Ibizánál „Ecomotive“, az Ibiza „Style“ kapható és az Ibiza „Sport“ további extra felszereltséget kapott; a még erősebb meghajtású Cupre előkészületben van.