Ugrás a tartalomra
Karbantartási munkák miatt az AutoScout24 jelenleg csak korlátozott mértékben érhető el. Ez olyan funkciókat érint, mint például kapcsolatfelvétel az eladókkal, bejelentkezés vagy az Ön eladó járműveinek kezelése.
seat-leon-l-01.jpg

SEAT Leon

SEAT Leon áttekintés

Átfogó áttekintést talál az autóról SEAT Leon, beleértve a legfontosabb jellemzők részleteit, a motort, a felszerelést és egyéb hasznos információkat az autómodellről. Olvass tovább

Új ettől:
Használt ettől:
*Az elmúlt hónap legalacsonyabb ára az AutoScout24-en

A SEAT Leon még viszonylag új tagja a SEAT családnak. A kompakt autó csak 1999-ben került forgalomba, és azóta meglehetősen sikeressé vált. Az első modell azonos platformra épült a Volkswagen házban, mint a VW Golf IV és az Audi A3. Kizárólag ötajtós modellként kínálták és kezdetben még „Stella“, „Signo“ és „Sport“ változatát is kínálták. Két évvel később érkeztek meg a SEAT Ibiza sportmodelljei, a „Cupra V6“ és a ”Cupra TDI“ röviddel később pedig a „Cupra R“.

A következő években a„Cupra“ helyére a „TopSport“ változat került, ezt pedig nem sokkal később a „FR“ (Formula Racing) váltotta. Ez egy benzines változatban érkezett, 132 kW/180 LE teljesítménnyel. Azonban a csúcson továbbra is a „Cupra R“ volt, 165 kW/225 LE teljesítményével 6,9 másodperc alatt gyorsul 100 km/h sebességre. Az új generációs SEAT Leon 2005 őszén került Németországba. A spanyol autógyártó abban a reményben vezette be, hogy a gyenge eladási számokat ismét felhúzza.

Ugyanakkor, mivel a vásárlókat a „régi“ SEAT Leon érdekelte leginkább, az autógyártó 2005 végén minden teketória nélkül kihozta a különleges „Torro“ modellt. Ez az autó megvásárolható akár 77 kW/105 LE benzines vagy 1,9 TDI 74 KW/100 LE változatban is. A „bika“ kényelmes elrendezésű, sportülésekkel, fedélzeti számítógéppel, CD rádióval, klímával és 15 colos keréktárcsákkal ellátott modell volt. A szabványnak megfelelően pedig van benne egy biztonsági csomag, első- és oldalsó légzsákokkal.

Az új SEAT Leon tervezésekor, csakúgy mint a SEAT Altea modell esetében, a tervező, Walter de Silva nagy hangsúlyt fektetett a sportosságra. Alapmodellként 75 kW/102 LE teljesítménnyel és 1,6 literes benzinmotorral kapható. Ha valaki valamivel gyorsabbra vágyik, választhat tizenegy további dízel- és benzines modell közül - akár a 177 kW/240 LE „Cupra“ és a 210 kW/285 LE „Copa Edition“ modelljeit. Ráadásul a környezetvédelmi szempontokat is rendkívül figyelembe veszi a modell: a közelmúltban a Leon 103 kW/140 LE teljesítményű 2.0 TDI motort kapott, opcionális részecskeszűrővel ellátva.

A felszereltségi szintet illetően elérhető a Leon „Reference“,  „Sport Limited“, „Style“ és a valamivel drágább „Comfort Limited“ 5 sebességes manuális, 6 sebességes vagy automata sebességváltóval. Ez utóbbi csak a benzines változatokban áll rendelkezésre. 4,18 méter hosszával és 1,74 méteres szélességével a SEAT Leon belsejében rengeteg hely áll rendelkezésre. A variabilitás eddig úgy néz ki, hogy hiábavaló, és csak akkor működik, ha a hátsó üléseket előre döntjük. Összehasonlításképpen: a SEAT Altea és a Toledo sokszor nagyobb tárhelyet biztosítanak.

Öt fejtámla és négy légzsák felel a biztonságos vezetésért. Az alapfelszereltség része a szervokormány, a külső hőmérséklet kijelző, a fűthető hátsó ablak, az indításgátló és a riasztó. A vezető ülés magassága állítható, ezért optimálisan állítható a testalkatok szerint. Túl magas vezetők számára viszont nem igazán alkalmas, mert a térdnél kényelmetlenül szűk a hely.